Fredag, 7. september 2012 — af af Kasper Skov Jensen/Newsdesk

Livsstil - Børnefamilier vil til lægen på nettet

Arkivfoto: AOP
Mange unge børnefamilier vil gerne spare turen til lægen og ordne konsultationen hjemme fra stuen, viser ny rundspørge

Mellem job, afhentning i institutioner og bleskift kan det være lidt af en udfordring for børnefamilierne at få bestilt en tid hos lægen, men det kan snart blive meget nemmere. Regeringen vil gøre det muligt at få en konsultation hos lægen hjemme fra stuen via computeren og et webcam, og det bliver et populært tilbud blandt de travle børnefamilier.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

61 procent af familierne med børn i alderen 0-6 år vil have det godt eller meget godt med at komme til lægen via internettet, viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for TDC, og som alive.dk har fået indsigt i.

Kan afløse fysiske besøg
I fremtiden bliver der måske langt mindre barnegråd i venteværelserne hos de praktiserende læger. I hvert fald viser undersøgelsen, at 14 procent af børnefamilierne mener, at den digitale løsning kan erstatte næsten alle deres fysiske besøg hos lægen - 58 procent mener, at computermetoden kan erstatte nogle af besøgene.
På landsplan er det 67 procent af de adspurgte danskere, der mener, at digitale konsultationer kan erstatte næsten alle eller nogle af deres besøg hos lægen.


Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden