19. dec. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Femina, Aller Media

Livsstil - Danskerne vil have romantik i julen

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livs-juleromantik-aop.jpg
Julen er lig med ekstra opmærksomhed til partneren, mener danskerne.

Har du planlagt biografture, romantisk middag og hygge i stearinlysenes skær i juledagene, er du bestemt ikke alene.

En ny undersøgelse blandt 1.027 danskere fra det sociale netværk Zoosk viser nemlig, at 85,3 pct. af de adspurgte danskere mener, at man skal give sin partner ekstra opmærksomhed i juleferien.

Det synes sexolog, foredragsholder og forfatter Jakob Olrik, er en rigtig positiv undersøgelse.

- Jeg synes, det er fantastisk, at danskerne i undersøgelsen fra Zoosk fortæller, at de vil skrue op for kærligheden i juleferien. Desværre viser det sig ofte, at folks forventninger om julehygge med kæresten og familien falder til jorden, og de får sig en ubehagelig maveplasker, der risikerer at koste dem forholdet. Og det er forklaringen på, at der ofte kommer et skilsmisseboom efter nytår, siger han.

Jakob Olrik giver her nogle gode råd til, hvordan I får en romantisk jul:

1. Lav en forventningsafstemning

At afstemme forventninger til, hvordan man vil tilbringe juleferien, kan forekomme så simpelt og logisk for mange, at de netop glemmer at gøre det. Så husk det nu! Ellers risikerer du, når juleferie er slut at møde op på arbejdet den 2. januar med underskud på energi- og kærlighedskontoen.

2. Par-julefrokost

Som et modstykke til alle de mange sociale julearrangementer vil det være en god ide at lave en romantisk julefrokost sammen, hvor I kunne fejre jeres partnerskab. I kunne eventuelt også leje et hotelværelse, så skal I heller ikke selv spekulere på morgenmad. Kan man ikke få plads til det i en weekend, er der intet i vejen for at gøre det på en hverdagsaften.

3. Giv en kærlighedsgave

Ofte er der en risiko for, at juledagene drukner i familiebesøg. Forventningerne er skruet i vejret om, at nu skal det være hyggeligt. Men juledagene kan også være kærligheds-dræbende, fordi man nedprioriterer hinanden. Husk at få tid til jer to. Giv f.eks. hinanden en kærlighedsgave i form af en ugentlig 'omsorgsdag' i 2013, en fodmassage eller et klippekort til personlig forkælelse.

4. Sørg for solo-tid

Julen er som bekendt et overflødighedshorn fyldt med oplevelser og indtryk. Det kan derfor være en god ide, at man også får planlagt tid til sig selv, hvor man har mulighed for at synke de mange oplevelser. Det er en effektiv måde at sørge for, at man får overskud til at være nærværende over for sin kæreste og familie. Det er underordnet, om du bruger din solo-tid på en løbetur, med en god bog eller slapper af et par timer foran fjernsynet.

Kilde: Zoosk.dk

LÆS OGSÅ: Vil du have opskriften på det varige parforhold? Få den på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Hvorfor er nogen egentlig utro? Få årsagerne til det på Femina.dk