Mandag, 6. august 2012 - af af Kasper Skov Jensen/Newsdesk

Livsstil - Derfor elsker vi at blogge

Arkivfoto: AOP
At blogge er noget vi har gjort i flere år, men det er mere populært end nogensinde

Uanset om du interesserer dig for hårløse jordegern, det grønlandske køkken eller de sidste nye modetrends, kan du finde ligesindede rundt omkring på internettet. Blogs er blevet allemandseje. Men hvorfor overhovedet have en blog? Alive.dk har spurgt to eksperter.

-Det er et personligt rum, man selv former, hvor man kan udtrykke sig i dybden omkring de ting, man er interesseret i. Jeg har blogget siden 2004, og det giver mig et rum til refleksion, og jeg får feedback fra folk, der læser mine indlæg, siger Trine-Maria Kristensen, der rådgiver virksomheder om sociale medier.

De første blogs så dagens lys i slutningen af 1990'erne, som et modsvar til de etablerede medier. Det var IT-entusiaster, cyberfeminister og andre, men udgangspunkter var, at det var en åben, spontan og anonym dagbogsform, mener Lars Holmgaard Christensen, forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Et identitetsprojekt
Det at være blogger er ikke længere et særsyn, og den moderne form for kvindekamp i slutningen af årtusindskiftet er efterhånden blevet afløst af bloggen som et identitetsprojekt, for alle typer af mennesker med en passion.

- De gammeldages medier frygtede for deres fremtid, da bloggerne vandt indpas, men vi har set gennem tiden, at nye medier ikke erstatter de gamle. Bloggen er hurtig og nem at producere, og bloggen er i dag blevet en del af indholdet i de traditionelle medier og deres branding " siger Lars Holmgaard Christensen.

En nemmere tidsmaskine
Bloggenren er ikke uddød, på trods af, at millionvis af danskere nu deler statusopdateringer med hinanden på Facebook. Mange vil gerne kommunikere mere end en statusopdatering om aftensmanden, lyder forklaringen.

- Luften gik lidt ud af bloguniverset da Facebook kom, men den er kommet tilbage igen, for på bloggen kan du udtrykke dig mere detaljeret, og nemt gå tilbage i tiden og se, hvad du mente for flere år siden," siger Trine-Maria Kristensen

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden