Livsstil - Derfor er nogle altid tynde
Der findes dem, der stort set ikke kan spise et stykke kage uden at tage et kilo på, og så findes der dem, der kan spise ligeså meget kage, de har lyst til, uden at tage på.
Ifølge Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, kaldes dem, der ikke kan tage på, for 'luksusforbrændere'. En egenskab man oftest er født med.
- Når man har det sådan, at uanset hvad man spiser, så tager man ikke på, skyldes det, at kroppen sætter sin egen forbrænding op alt efter, hvor meget mad man spiser. Om det er 1.000 eller 5.000 kalorier, så forbrænder kroppen bare noget ekstra. Bålet bliver så at sige større, forklarer Lisa Bolting.
Sødmælk og smør er ikke løsningen
Selvom det ikke i sig selv er farligt at være tynd, som det er at være tyk, kan det let blive en undskyldning for at spise chokolade og droppe løbeturen. Og det kan være rigtig farligt.
- Problemet for de meget tynde kan være, at de får at vide af deres mødre, at de skal smøre mere smør på brødet og drikke sødmælk, fordi de er så tynde. Men det skal de altså ikke. Spiser man meget usundt, så er der større risiko for bl.a. at få hjertekarsygdomme. Når man ikke bevæger sig og i stedet spiser chokolade, pommes frites og dropper grøntsagerne - så vil det hævne sig, siger Lisa Bolting.
Hun understreger, at det er meget vigtigt at spise sundt og varieret med fiberrige madvarer uanset, om man er tynd eller tyk. Herudover er det også vigtigt at dyrke motion og styrketræne, hvilket kan give lidt større muskler.
Spis gerne meget mad
Har man som tynd svært ved at tage på, kan man prøve at spise større mængder af den sunde mad.
- Spis mere af det sunde og drik måske lidt juice, en hjemmelavet sød kaffe eller mager mælk, råder Lisa Bolting til.
Hun forklarer, at man faktisk kan spise så meget af den sunde og varierede mad som muligt uden, at det gør noget.
- Når du får den rigtige mængde fedt og fiber, kommer på toilettet, som du skal, og ellers fungerer fint, så kan du sagtens spise meget mad. Det handler om at spise de rigtige ting, siger chefdiætisten