Onsdag, 31. oktober 2012 - af af Sundhedspanel, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Derfor skal du træne dine balder

Vores balder er mere end blot en stødpude, så derfor er det vigtigt at træne balderne. Her får du tre effektive øvelser.

Vi maser den i løbet af dagen ved at sidde på den, tyngdekraften trækker i den med alderen, og mange kvinder betaler penge for at få den opereret større eller mindre, imens andre bander den langt væk.

Vi taler om vores balder eller rettere sagt vores baldemuskulatur.

Og det er vigtigt at huske at baldemuskulaturen ikke bare fungerer som en stødpude, den er faktisk aktiv ved mange dagligdagsaktiviteter, og vigtig for vores holdning og en sund ryg. Sådan lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Hanna Thómasdóttir, der er uddannet osteopat.

Tre øvelser til balderne

Hun forklarer, at vi bruger baldemusklerne, når vi løber, rejser os op fra en stol og i det hele taget, når vi skal føre vores ben bagud, eller strække over hoften.

Der findes et hav af gode øvelser for baldemusklerne, men hvis du skal starte blidt op, så prøv disse tre øvelser.

Øvelse nummer 1

Lig på ryggen, sæt fødderne i gulvet, med let afstand imellem, og armene ud til siderne. Spænd op i balderne og løft bækkenet så højt op du kan, uden at det spænder for meget eller føles ubehageligt i ryggen. Løft 10 til 20 gange og lav gerne 3 sæt.

Øvelse nummer 2

Du kan gøre øvelsen sværere ved at løfte det højre ben strakt op, imens du løfter dit bækken op ved kun at støtte på din venstre fod. Lav 10 gentagelser per ben. Skift herefter og støt på den højre fod med det venstre ben strakt, og lav igen 10 gentagelser, og 3 sæt, hvis du kan.

Øvelse nummer 3

Hvis du har en træningsbold derhjemme, kan du lave den samme øvelse ved at bruge bolden til at udfordre dig endnu mere. Du kan enten vælge at støtte med fødderne på bolden eller lade dine underben hvile på bolden, mens du laver øvelsen. Denne øvelse stiller større krav til koordinationen, og samtidigt udfordrer du din muskulatur mere.

LÆS OGÅ: Savner du en maveøvelse, der virkelig udfordrer dine mavemuskler, så se hvordan på soendag.dk

LÆS OGSÅ: Drømmer du også om at få flotte lår, så prøv denne effektive øvelse på soendag.dk

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden