14. feb. 2013
Af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Derfor skuffer mænd kvinder på Valentinsdag

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-valenstinsblomster-aop.jpg
Ny undersøgelse viser, at mænd og kvinder har meget forskellige forventninger til Valentinsdag.

Valentinsdag den 14. februar er kendt for at være en af de mest romantiske dage verden over. Det er en dag, som par bruger på at fejre, at de har fundet hinanden, og en dag som ubetinget står i romantikkens tegn. Men uheldigvis har mænd og kvinder en meget forskellig opfattelse af, hvordan man fejrer Valentinsdag, viser en ny undersøgelse fra sundhedssitet realbuzz.com.

Traditionen foreskriver, at mænd køber blomster til deres kvinder for at vise deres kærlighed til dem, og hele 45 procent af mændene mener da også, at det er den perfekte måde at sige 'jeg elsker dig' på. Men uheldigvis er kun 4 procent af kvinderne enige med dem i det udsagn, ifølge undersøgelsen.

Men hvis det ikke virker at give kvinden en gave, så kunne man formode, at løsningen ville være at stikke hende penge, så hun selv kan købe det, hun mest ønsker sig. Men også dette er et forkert træk, hvis man som mand vil imponere sin partner. 14 procent af kvinderne angiver, at de ville bryde forholdet til en mand, som gav dem penge i Valentinsdags-gave.

Høje forventninger til mænd

Tre ud af fire kvinder ville foretrække at få en personlig gave som et håndskrevet brev eller et digt, mens 20 procent af mændene mener, at en romantisk SMS er at foretrække. Samtidig er mændenes foretrukne gaveobjekt til kvinderne sexet undertøj. Det er dårligt nyt for damerne, for en ud af fem kvinder har aldrig gået med det tøj undertøj, som de er blevet foræret af deres partner.

Desuden er det en dårlig ide blot at tage Valentinsdag på rutinen, som to ud af tre mænd har sat sig for, for 30 procent af kvinderne forventer, at mændene i forvejen har lagt en plan. Hvis det bliver et restaurantbesøg, der bliver valgt til fejringen af Valentinsdag, så er det i øvrigt en god ide, at du som mand betaler regningen efterfølgende. Hver tredje af kvinderne forventer nemlig, at det er mandens opgave at finde pengepungen frem, når maden skal betales.

Men selv om vejen til Valentinsdag åbenbart er belagt med forskellige agendaer hos mænd og kvinder, så duer det heller ikke, at du som mand blot droppe hele miseren. 53 procent af kvinderne svarer nemlig, at de vil bryde forholdet til en mand, hvis han ikke giver dem en gave på mærkedagen.

LÆS OGSÅ: Blærerøven Mads Christensen valgte at fri til sin kone på Valentinsdag. Læs hvorfor på seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Valentinsdag gør singler triste. Læs hvorfor på oestrogen.dk