23. feb. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Livsstil - Det skal du drikke mod Alzheimers

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-alzhemeirs-the-aop.jpg
Både rødvin og grøn te indeholder en ganske gavnlig antioxidant, der virker mod Alzheimers.

Grøn te har i lang te været udråbt som en af de sundeste drikke - og nu kan forskerne skrive endnu en helbredsfordel på listen.

En ny undersøgelse, der har været publiceret i tidsskriftet Journal of Biological Chemistry, viser nemlig, at en antioxidant kaldet EGCG, som findes i både grøn te og rødvin, stopper såkaldte amyloid-beta-proteiner, der spiller en rolle i udviklingen af Alzheimers, skriver Huffington Post.

Proteinerne binder sig til hjernecellerne og dræber dem, men forskerne kunne se, at antioxidanten EGCG faktisk havde en effekt på denne proces ved at ændre strukturen i proteinerne, så de ikke længere kunne binde sig til cellerne og ødelægge dem.

Markant flere tilfælde i fremtiden

Selvom man endnu ikke har afprøvet effekten på mennesker, er det ifølge Nigel Hopper, som står bag undersøgelsen og er professor ved University of Leeds, et meget vigtigt skridt for at forstå årsagerne til sygdommen, og hvordan den udvikler sig.

Og det er faktisk rigtig vigtigt. En anden ny undersøgelse, der har været publiceret i tidsskriftet Neurology, viser, at antallet af personer med Alzheimers i USA vil være tredoblet i 2050. I Danmark vil vi ifølge Nationalt Videnscenter for Demens se en lignende tendens.

Her skønner man, at hvor man i 2011 havde 85.263 demens-tilfælde, vil tallet i 2050 være på 156.150.

LÆS OGSÅ: Læs hvordan denne smoothie kan forebygge Alzheimers og demens, på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Du kan faktisk spise et krydderi, som virker gavnligt mod Alzheimers. Læs om det på Soendag.dk