9. nov. 2012
Af af ia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Dine veninder kan ødelægge dit kropsideal

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-kropsidealer-aop.jpg
Det er ikke kun de tynde modeller, der giver os en helt forkert opfattelse af den perfekte krop.

Mange kvinder vil gerne tabe nogle kilo, have en mindre numse, slankere mave eller større bryster. Men hvorfor kan kvinder ikke bare være glade for det, de har?

En ny undersøgelse viser, at kvinders kropsideal i høj grad påvirkes af veninder og andre kvinder omkring dem, skriver Huffington Post.

Psykologerne Louise Wasylkiw og Molly Williamson fra Mount Alison University i Canada har undersøgt 75 venindepar og spurgt dem om, hvor ofte de taler om vægttab, træning, mad og spisning. De stillede dem også spørgsmål omkring, hvordan de selv havde det med deres krop, og om de generelt følte sig presset af veninder til at være tynde, skriver alive.dk.

Mere snak om træning - mindre tilfredshed med kroppen

Selv om 69 pct. af de deltagende kvinder havde en normal kropsvægt, ønskede 79 pct. af dem at være tyndere, mens kun 7 pct. ønskede at tage på.

Forskerne kunne konkludere, at de kvinder, der talte mest om træning med deres venner, var mindre tilfredse med deres kroppe. I øvrigt betød omgivelsernes pres for at blive tynd mere end selve ens kropsvægt og kropsform.

Resultaterne minder meget om en undersøgelse fra 2008 publiceret i tidsskriftet International Journal of Eating Disorders, som viste, at hvis en kvinde havde veninder, der ofte var på kur, var hun selv tilbøjelig til at stræbe efter at være tynd.

Den nye undersøgelse har været offentliggjort i tidsskriftet Sex Roles.

Kilde: Huffington Post