Fredag, 2. november 2012 — af af Mia Qvist Scheelsbeck

Livsstil - Dovenskab er lige så farligt som rygning

Foto: AOP
Ny forskning viser, at det er lige så usundt at sidde ned som at ryge.

Vi ved godt, at det er usundt at ryge, og vi ved også, at det langt bedre at løbe en tur end at slappe af i sofaen.

Nu viser ny forskning, at det faktisk er lige så usundt at sidde ned som at ryge. Mens 1 ud af 10 dør af rygning, er tallet helt det samme for inaktive personer, og det har fået forskerne til at anbefale, at man betragter fysisk inaktivitet som lige så farligt som rygning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det kan måske lyde som negativ tænkning, men for mange mennesker hjælper det faktisk at tænke på langvarig inaktivitet som noget skadeligt - noget, der skal undgås - når de skal motiveres til at lette bagdelen fra stolen, siger Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og sundhedsskribent i FEMINA.

Lidt er bedre end ingenting

Hvis man er én af dem, der ikke rører sig så meget, er der faktisk gode nyheder at hente. For der skal ikke så meget aktivitet til, før det faktisk giver en lige så stor effekt på sundheden som at lade være med at ryge.

- 150 minutters fysisk aktivitet ved moderat intensitet om ugen er, hvad der skal til. Det svarer eksempelvis til et omfang på en halv time om dagen. Moderat intensitet svarer eksempelvis til hurtig gang. Så du må gerne sidde ned. Og ligge ned. Bare ikke hele tiden, påpeger Per Brændgaard.

- Hvis du synes, det virker uoverskueligt at gå en tur eller træne i fitnesscenteret i en time, så gør det i stedet i en halv time. Det er nemlig langt bedre end ingenting, lyder det fra sundhedseksperten.

Lær at lokke dig selv til at dyrke motion. Få de gode råd på Femina.dk.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden