Torsdag, 24. januar 2013 — af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Fædres kvindesyn påvirker piger

Fædre med stereotype kvindeopfattelser har døtre med lavere ambitionsniveauer end andre, viser amerikansk undersøgelse.

I gamle dage gik de fleste kvinder hjemme for at passe børn. I dag er meget forandret, men nogle små piger forestiller sig stadig, at det er deres fremtid. Det drejer sig især om piger, der har en far med en meget traditionel opfattelse af kvindens rolle, skriver Livescience.com.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forskere fra University of British Columbia har spurgt 363 elever I børnehaveklasser, og mindst ligeså mange forældre, om deres holdning til kønsstereotyper og opførsel. Forældrene blev også spurgt om fordelingen af det huslige arbejde. Forskerne fandt ud af, at begge forældres opfattelser påvirker børnenes, men især fædre har stor indflydelse på pigernes forventning til voksenlivet.

- Fædre med en balanceret kønsopfattelse har piger, der kan lege ligeså meget med Transformers som med barbiedukker, siger lederen af undersøgelsen, psykolog Toni Schmader, ifølge Livescience.com.

Psykologen forklarer, at jo færre stereotyper faren giver udtryk for, desto større mulighed er der for at pigen vil arbejde udenfor hjemmet som voksen. De er også mere tilbøjelige til at have mindre kønsorienterede interesser, mener han.

Forskerne kan ikke forklare, hvorfor de ikke konstaterede en lignende sammenhæng mellem fædre og sønner.

Sidste år skabte legetøjskoncernen Lego stor debat i USA, da de lancerede lyserøde klodser målrettet piger. Ifølge flere danske kønsforskere er det med til at fastholde børn i traditionelle drenge og pigeroller.

LÆS OGSÅ: Du kan læse hvad Renée Toft Simonsen synes om metroseksuelle mænd, på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Du kan få en mands bud på, hvad moderne mænd vil have, på Q.dk

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden