Tirsdag, 20. november 2012 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Fem råd til at bevare dit ægteskab

Få en række gode bud på, hvordan du holder gang i et godt ægteskab.

Det er ikke altid lige let at bevare gnisten i et ægteskab, og der er da også over 40 pct. af ægteskaberne i Danmark, der ender i en skilsmisse.

Men hvordan sikrer man sig, at man ikke bliver træt af partneren efter 15 år og tre børn?

Womenshealthmag.com har fået nogle eksperter til at give fem bud på, hvordan man får et ægteskab til at holde:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bevar interessen for hinanden

Selv om din partners tennistræning måske ikke er det mest spændende at høre om, er det faktisk vigtigt at lytte til ham alligevel.

- Vis interesse for det, din partner er involveret i, og gør også de ting, du selv kan lide at lave - så forbliver I nemlig interesserede i hinanden, lyder rådet fra Barbara Prescott, der er ph.d. og forfatter til bogen "My Heart Got Married and I Didn't Know It".

Ikke alt kan løses

Drømmemanden er ikke perfekt, og det vil han heller ikke blive. Og det er vigtigt at acceptere.

- Mange ægteskabsproblemer har simpelthen ikke en løsning. Så lad være med at brokke dig over småproblemer og tænk i stedet på, hvordan du kan tilpasse, acceptere og lære at leve med det, der irriterer dig, siger Susan Page, der er forfatter til bogen "Why Talking Is Not Enough: 8 Loving Actions That Will Transform Your Marriage".

Gør plads til familien

Selv om din svigermor måske ikke er den bedste af slagsen, er det ikke en god idé at tale grimt eller nedsættende om din partners familie.

- Du skal behandle dine svigerforældre med respekt. At opbygge gode forhold til familien er altafgørende for et succesfuldt ægteskab, siger W. Bradford Wilcox, der er leder af National Marriage Project.

Vær intime ofte

Det er vigtigt at prioritere et godt sexliv, så gnisten holdes ved live, siger Michele Weiner-Davis, der har skrevet bogen "The Sex-Starved Marriage".

At dyrke nærheden, tætheden og intimiteten er altafgørende for et godt parforhold og det gode sexliv.

Vælg venner med omhu

Det virker godt for et ægteskab, at der er plads til, at begge parter kan tage ud med deres bedste venner og veninder hver for sig selv. Men vælg de venner/veninder, der respekterer dit ægteskab, og som har en oprigtig interesse i, at I har det godt sammen. (Og altså ikke de venner, der opfordrer til at kysse med den kønne kvinde eller lækre mand i baren.)

Kilde: womenshealthmag.com

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden