Torsdag, 28. juni 2012 - af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Livsstil - Find lingeriet til din kropsform

Arkivfoto: AOP
Det er vigtigt, at du har din kropsform i tankerne, når der skal købes nyt undertøj

Når du skal vælge tøj, er det formentlig både farve, kvalitet, mærke og form, du lægger mærke til. Men skal tøjet sidde godt, er det nødvendigt at have noget undertøj, der også sidder godt og former din krop bedst muligt.

Og det er ikke alle typer undertøj, der passer til alle kropsformer. Lingerimærket Aubade hjælper her med at udvælge netop den type undertøj, der gavner din kropsform:

Timeglas-figur
Kvinder med timeglas-figur er heldige. De kan nemlig stort set bruge alle typer undertøj, da de har velproportionerede skuldre, hofter i tilsvarende bredde og en slank talje.

Brug gerne en halv- eller trekvart-skåls-bh, der runder og giver en velsiddende pasform. Bær evt. en talje-shaper til at markere den slanke skikkelse og en g-streng eller tangatrusse til at forme hofterne.

Der er ikke umiddelbart undertøj, du skal undgå at bære.


H-figur
Kvinder med en H-form har stort set skuldre, talje og hofter i samme bredde. Derfor er det vigtigt for disse kvinder at bryde den rektangulære form.
Brug evt. en bodystocking, der giver mere form i taljen, og brug en V-udskæring til at give en harmonisk, smidig form ved brystet. Til den nedre del kan en g-streng have en god effekt, da det dermed ligner, at lårene er længere.

Undgå bandeau-bh'er og horisontale linjer.

Pyramide-figur
Denne kvindetype har smalle skuldre og lidt bredere hofter, så det gælder om at fremhæve skuldrene.

Derfor skal man bære en halv-skåls-bh eller bandeau-bh, der har horisontale linjer, som fremhæver skuldrene. Hertil kan du bære en italiensk trusse, der sidder højt oppe på hofterne, så de fremhæver de kvindelige former omkring hofterne.

Undgå vandrette linjer ved taljen og lavtaljede trusser.


Omvendt pyramide-figur
Kvinder med en omvendt pyramide-form har typisk brede skuldre og smallere hofter, og der er altså tale om de lidt mere sporty kvindetyper. Vil man dyrke de kvindelige former mere, skal man sørge for at trække opmærksomheden væk fra skuldrene.

Man kan eksempelvis bære en plunge-bh, der er lav i midten, danner en V-form og giver fin kavalergang, og den trækker dermed opmærksomheden fra skuldrene væk og giver mere balance i figuren. Vælg f.eks. en tanga-trusse eller en såkaldt shorty med blonder, der dækker en del af ballen og sidder lavt. Det kompenserer lidt for de smalle hofter.

Undgå helst bandeau-bh'er, som fremhæver brede skuldre.Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden