Lørdag, 15. september 2012 — af af Lisbeth Madsen/Newsdesk

Livsstil - Forældres skilsmisse giver mænd blodpropper

Arkivfoto: AOP
Det er velkendt, at skilsmisser rammer børnene hårdt, men især mænd kan få problemer senere i livet

Har en mands forældre ladet sig skille, før han fyldte 18 år, er der større risiko for, at han får et slagtilfælde senere i livet.

Hele tre gange større risiko sammenlignet med andre mænd, er der for, at en mand med fraskilte forældre får blodpropper i hjernen eller hjertet som voksen, viser en ny undersøgelse. Den er blevet udført på University of Toronto i USA og er lavet blandt 9900 amerikanske mænd og kvinder. Resultaterne er netop blevet offentliggjort i International Journal of Stroke. Det skriver LiveScience.com

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


Resultatet er fremkommet, selvom forskerne har modregnet faktorer som rygevaner, motionsvaner, overvægt og alkoholforbrug, der kan have negativ indflydelse på helbredet.

Selvom forskerne ikke har fundet årsagen til, at disse mænd har langt større risiko for slagtilfælde, så antager forskerne, at skilsmissen kan være skyld i, at de er mere påvirkelige over for stress.

Blandt kvinder, hvis forældre er blevet skilt, inden kvinden fyldte 18 år, er der ikke de samme tegn på en forøget risiko for slagtilfælde

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden