10. okt. 2012
Af dkeditorial

Livsstil - Forbrænd mere efter træning uden at røre en finger

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-traening-frobraending-aop.jpg
Du kan faktisk få din krop til at forbrænde markant mere efter træning med disse tips.

Du kan let forbrænde et par hundrede kalorier på en kortere løbetur, men hvis du træner på en smartere måde, kan du booste din forbrænding i flere timer efter selve træningen.

Faktisk kan du med en høj efterforbrænding lægge 25-30 pct. ekstra oveni den mængde kalorier, du allerede har forbrændt i løbet af selve træningen, siger træningsekspert Martin Kreutzer til magasinet iForm.

Efter en rask gåtur kan du eksempelvis efterbrænde 30 kalorier over 3 tre timer. Men løber du en intensiv tur, kan du efterbrænde 150 kalorier op til 10 timer efter træningen.

Det handler nemlig om at fokusere på fire faktorer, forklarer Martin Kreutzer. De følger her:

Intensiteten

Forsøg har dokumenteret, at træning ved en høj intensitet har en mærkbar effekt på efterforbrændingen.

I et forsøg, hvor deltagerne enten gik afslappet, gik i et hurtigere tempo eller dyrkede lettere anstrengt løb, efterforbrændte løberne omkring dobbelt så meget som dem, der gik afslappet.

Der sker nemlig det, at når vi dyrker motion, får musklerne en række skader. Træner vi let, genopbygger kroppen lynhurtigt sig selv igen. Men har vi presset os selv hårdt, skal kroppen bruge længere tid på at genoprette de større skader. Og det påvirker altså efterforbrændingen, skriver iForm.

Styrketræning

Når du styrketræner, skal du fokusere på at træne de store muskelgrupper. Det er nemlig med til at booste efterforbrændingen.

De helt tunge løft med en meget høj intensitet og få gentagelser er faktisk bedre end lettere og flere løft.

Ifølge iForm kan styrketræning faktisk matche intensiv konditionstræning, når det kommer til efterforbrænding.

Træningstiden

Hvis du fordobler din træningstid ved samme intensitet, kan du faktisk fordoble antallet af kalorier forbrændt efter træningen.

Der kan derfor være idé i at lave flere omgange intervaltræning med små pauser imellem, så du for alvor får sat gang i efterforbrændingen.

Hvile

Giv endelig din krop hvile efter træning, så den har mulighed for at restituere. Så træn hårdt - og smut så hjem på sofaen og slap af.

Kilde: iform.dk