21. feb. 2013
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Her er de værste madvarer for din hud

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-hummer-aop.jpg
Din hud påvirkes af, hvad du indtager. Læs her, hvad du helst skal undgå.

Selvom du renser din hud dagligt og har investeret i dyre ansigtscremer, er det ingen garanti for, at du får en pæn og ren hud. For det har også en ganske stor betydning, hvordan du lever dit liv generelt, og hvad du spiser.

- Enhver dermatolog vil sige, at en sund og varieret kost gavner immunsystemet, og det vil i sidste ende betyde færre hudproblemer, forklarer Bobby Buka, der er dermatolog med praksis i New York til Prevention.com.

Eksperterne giver her nogle råd til, hvilke mad- og drikkevarer du helst skal spise mindre af, hvis du vil gøre noget godt for din hud.

Salt

Hvis du vågner op og er lidt hævet omkring øjnene, kan det skyldes dit saltindtag. For meget salt kan nemlig få vand til at ophobe sig i kroppen, og da huden er så tynd omkring øjnene, hæver området ret let op, forklarer dermatolog Neal B. Schultz.

- Denne salteffekt er helt klart aldersrelateret, siger han og påpeger, at tilstanden oftere ses, når man er midaldrende.

Brød og kager

Madvarer som brød, pasta og kager giver en stigning i blodsukkeret, og det kan ifølge Bobby Buka påvirke hudens tilstand i en negativ retning.

En australsk undersøgelse fra 2007 har da også vist, at en lav-glykæmisk kost reducerede forekomsten af akne hos unge mænd, men ifølge Bobby Buka skal der mere forskning til på området.

Sukker

Når brød, pasta og kager kan påvirke huden, giver det også sig selv, at sukker er en synder. Sukker kan nemlig skade vævet i huden, og det øger risikoen for at få fine linjer og rynker i ansigtet.

Hvis du slet ikke kan holde dig fra de søde sager, så vælg f.eks. mørk chokolade, som har en række gode sundhedsegenskaber.

Skaldyr

Ifølge Neal B. Schultz har skaldyr et højt indhold af jod - og det kan faktisk give akne.

- Disse akne-udbrud er baseret på en særlig mængde jod over tid, så der er ingen forbindelse mellem at spise jod-rige madvarer en dag og så få uren hud dagen efter, påpeger dermatologen.

Han råder dog folk, der har lidt problemer med akne og dårlig hud, til at spise skaldyr et par gange om måneden i stedet for et par gange om ugen.

Alkohol

Det er kendt, at alkohol udtørrer kroppen - og det gælder også huden. Og dermed bliver de fine linjer og rynker i huden mere fremtrædende.

Så skær ned på alkoholindtagelsen og drik i stedet godt med vand.

Kilde: Prevention.com

LÆS OGSÅ: Få aflivet og bekræftet en række myter om din hudpleje på Q.dk

LÆS OGSÅ: Vil du spise dig til en strammere hud? Få en komplet madplan på Femina.dk