11. jun. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Livsstil: Her er isen du skal gå udenom

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/marts/hererisenduskalgaundeom.jpg
Arkivfoto: AOP
Vil du spise is og holde den slanke linje, er der særligt et tip, du skal gå efter

Hvis du forsøger at holde bikiniformen, men alligevel har lyst til en is, behøver du ikke nødvendigvis at sige nej tak. Det handler simpelthen om, hvilken slags is du vælger.

- Det vigtigste råd jeg kan give, er, at man husker på, at den mindste is er den bedste is. Det er klart, at jo større is man spiser, desto flere kalorier er der i den, forklarer Lisa Bolting, der er chefdiætist på Slankedoktor.dk.

Vælger du eksempelvis at spise en Magnum Classic på 120 ml, indeholder den faktisk omkring 260 kalorier, men hvis du vælger en champagnebrus på 82 ml, er der 76 kalorier i.

Til gengæld fraråder Lisa Bolting, at man spiser en softice, som er noget nær den værste variant, du kan vælge.

- Det er jo is rørt op med fløde. Det er simpelthen den værste variant, siger Lisa Bolting.

Du skal virkelig have lyst til isen
Der er nemlig rigtig stor forskel på at vælge flødeis og sodavandsis/sorbetis.

- Der er ikke nær så mange kalorier i en Filur eller Champagnebrus som i en stor Magnum eller isvaffel med flødebolle og guf. I flødeisen er der jo både fløde og sukker i, mens du i sodavandsisen stadig får sukker, men ingen fløde, siger Lisa Bolting.

Diætisten siger dog, at man godt kan spise en lille vaffelis med en kugle sorbetis og lidt guf, hvis det absolut er det, man har lyst til. Den skal bare ikke fyldes med fire kugler, flødebolle, guf og syltetøj.

- Man skal også gøre det, man har lyst til, men isen skal bare være så lille som muligt - og sørg for at mærke efter, om du virkelig har lyst til den, råder Lisa Bolting.

Ligeså slemt som slik og chokolade
Ifølge diætisten ligger flødeis på niveau med andre fede ting som chokolade.

- Hver gang man spiser de ting, der ligger i den kalorietunge ende såsom kager, wienerbrød, slik, flødeis og chokolade, så handler det meget om mængden, forklarer hun.

Lisa Bolting råder til, at man eksempelvis vælger is, der er produceret med et lavt sukkerindhold.

- De er lavet med sødestoffer, så der er altså markant mindre sukker og fedt i isen, siger Lisa Bolting, der dog peger på, at disse typer is kun fås i literform.