21. mar. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk og Louise Møller

Livsstil: Kakao er godt for blodtrykket

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/kakakoergodtforblodtrykket.jpg
Arkivfoto: AOP
En omfattende undersøgelse viser, at der er masser af fordele ved at spise og drikke kakao

En omfattende undersøgelse viser, at der er masser af fordele ved at spise og drikke kakao.

Kakao kan nemlig både sænke blodtrykket og kolesteroltallet og forebygge hjertekarsygdomme.

Det påstår forskere fra Harvard Medical School i USA, som har gennemgået 21 forskellige kakaoundersøgelser med i alt 2.575 personer, skriver Web MD. Personerne spiste primært mørk, sukkerfri chokolade.


Kakao indeholder polyphenole flavonoider, som har en særdeles gavnlig virkning på flere ting, og det er ikke første gang, der påvises en positiv sammenhæng mellem chokolade og hjertet.

Hvor stor en mængde, skal der til?

Flavonoider er antioxidanter, der bl.a. findes i frugt, te, kaffe og vin. Det er også derfor, at rødvin og særlige frugter og grøntsager før har været nævnt som "hjertevenlige".

Eric L. Ding, forsker fra Harvard, siger, at flavonoiderne virker mod det slemme LDL-kolesterol hos personer under 50 år.

Testpersonerne i undersøgelserne fik i øvrigt ikke et højere triglyceridniveau i kroppen, og de blev heller ikke tykkere. Triglycerider er fedtstoffer, som gerne sætter sig i dine deller og omkring tarmene.

Forskerne vil nu undersøge, hvordan det ser ud, når købechokoladen har et højt indhold af sukker og fedt. De vil også se nærmere på, hvor stor en mængde chokolade, der skal til, før man ser de påviste virkninger.

Undersøgelsen har været præsenteret på en konference med American Heart Association's Nutrition i Atlanta.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Alive.