Torsdag, 17. januar 2013 — af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Kedsomhed på jobbet gør dig kreativ

Sidder du mentalt og triller tommelfingre på jobbet, fordi opgaverne er ensformige? Det kan faktisk gavne dig selv, og dem du arbejder for, på sigt, hvis du lader tankerne vandre lidt.

Inden du trawler alle jobannoncerne igennem og farer i tasterne for at skrive ansøgninger, fordi du ikke føler, at dit job udfordrer dig nok, så prøv dig frem med lidt dagdrømmeri først. Ud over at det kan forsøde din hverdag, så kan det få nye ideer til at blomstre og dermed give dig et karriereskub. Det skriver LiveScience.com

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er forskere fra Universitetet i Central Lancashire in England, der har undersøgt folks kreative evner, efter de har udført ensformige, enkle opgaver.

Deltagerne i undersøgelsen blev bedt om at overveje forskellige ting, man kan bruge to engangskrus til. Mens de overvejede den første del af opgaven, skulle de enten gennemlæse, kopiere eller nedskrive en række telefonnumre. Det viste sig, at jo simplere den sidste del af opgaven var, jo mere kreative forslag kom deltagerne med efterfølgende. Dvs. at de, der kun skulle gennemlæse telefonnumrene, kom med de mest farverige forslag.

Kedsomhed giver plads til tankerne

Forskerne mener, at det skyldes, at jo mindre hjerneaktivitet, vi skal bruge på at udføre en rutinepræget opgave, jo større mulighed er der for at lade tankerne vandre.

- Når vi keder os, så søger vi efter anden stimulering imens, og en af måderne kan være dagdrømmeri, siger Sandi Mann, der er en af forskerne bag undersøgelsen, til LiveScience.com.

Hun forklarer videre, at dagdrømmeri er en af de mest effektive måder at styrke kreativiteten på, da det lader os vende og dreje situationer og problemer i hjernen.

Det betyder også, at hvis vores liv er alt for hektisk og fyldt med stimulering udefra, så er det ifølge forskeren med til at kvæle kreativiteten.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at småspise, når du keder dig på jobbet. Læs mere på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Overvejer du at springe ud som selvstændig? Se, om det er noget for dig, på Femina.dk

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden