14. okt. 2012
Af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Konkurrencesport får ikke dit barn op af sofaen

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-stillesiddende-boern-aop.jpg
Hvordan får man lokket stillesiddende børn og unge ud af døren for at bevæge sig? Det spørgsmål er i øjeblikket til debat.

Konkurrencesport skræmmer inaktive børn væk, lyder det i en ny engelsk rapport. I stedet skal stille, individuelle motionsformer få gang i børnene, mener rapportens forfattere.

Hvordan får man lokket stillesiddende børn og unge ud af døren for at bevæge sig? Det spørgsmål er i øjeblikket til debat i England, hvor regeringen forsøger at udnytte begejstringen fra OL i London til at få de inaktive til at dyrke mere motion. Den officielle plan går på, at børn og unge skal motiveres af konkurrencesport, men det er den forkerte at gå, mener en tænketank.

Ifølge The Guardian mener tænketanken Young Foundation, at individuelle sportsgrene er løsningen på problemet med inaktive børn.

- Børn vil dyrke flere uformelle sportsgrene som gadeløb, parkour og zumba. Det er meget fleksibelt og kan dyrkes alene i forskellige sæt tøj, eller mens man hører musik. Konkurrencesport virker for nogle mennesker.

Men hvis vi vil nå de mest inaktive, skal vi ændre vores tankegang. Vi har brug for en filosofi, der er drevet af de mennesker, vi forsøger at nå ud til, siger Will Norman, en af medforfatterne til Young Foundations rapport om problematikken.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 19 procent af unge danskere mellem 16 og 24 år vurderer, at deres egen fysiske form er dårlig eller meget dårlig. 76 procent vil gerne være mere fysisk aktive.