Onsdag, 27. juni 2012 - af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Livsstil: - Mænd kan også få fødsels-depression

Foto: AOP
Næsten lige så mange mænd som kvinder rammes af fødselsdepressioner

Når et lille barn kommer til verden, er det typisk moderen, man holder øje med, når det kommer til fødselsdepressioner. Men der er faktisk rigtig mange nybagte fædre, der også rammes af en depression, når barnet endelig er kommet til verden.

Mens 10 pct. af de nybagte mødre får en fødselsdepression, rammes 7 pct. af de nybagte fædre af en, skriver fagbladet Sygeplejersken.

- Vi er begyndt at opdage, at mændene oplever fødselsdepression. Kvinder har nemlig ikke umiddelbart større sårbarhed end mænd, siger Svend Aage Madsen, der er chefpsykolog ved Rigshospitalet, til Sygeplejersken.

Grunden til, at det ofte er kvinder med fødselsdepression, der er i fokus, er, at der i højere grad bliver lagt mærke til, hvordan moderen har det, siger chefpsykologen.

Fædre er også bekymrede
Men frygten og tankerne om forældreskabet kan i høj grad også være til stede hos faderen.

Det bekræfter en amerikansk undersøgelse fra 2010 da også. Den slår fast, at 10 pct. af de nybagte fædre rammes af en fødselsdepression.

Flere steder i Danmark er man derfor begyndt at screene fædre for fødselsdepression på lige fod med mødrene, så de nybagte forældre får hjælp hurtigst muligt.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden