11. sep. 2012
Af af Lisa Bolting/Slankedoktor

Livsstil - Overvægt er ikke usundt

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/overvagterikkeusund.jpg
Arkivfoto: AOP
Hvis du er sund overvægtig, lever du lige så længe som en slank

En helt ny undersøgelse foretaget af The European Journal of Health blandt 43.000 mennesker viser, at risikoen for at udvikle livstruende sygdomme er den samme - uanset om man er tyk eller tynd.

Det betyder, at overvægt alene ikke er en risiko for at udvikle f.eks. hjertekarsygdomme. Det, som giver risikoen, er, hvis du både er overvægtig og har en af følgesygdommene som f.eks. forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk eller diabetes. Her betyder overvægten en del som en ekstra risikofaktor.

Det handler om fysisk form og spisevaner
Derfor kan en "sund" overvægtig sagtens leve lige så længe som en slank. Det handler meget mere om den fysiske form og spisevanerne. Så hvis du som overvægtig spiser sundt og motionerer regelmæssigt, så er du lige så sund, som når du ser på en slank.

Dog skal man ikke vende det blinde øje til sin overvægt. Overvægt kan i sig selv føre til både diabetes og forhøjet blodtryk. Hertil kommer også den psykiske ulempe, som det er at veje for meget, og at kroppen år for år lider overlast. Så for rigtig mange er en øget vægt en tiggende bombe.

Jo før du får startet på at reducere de ekstra kilo, jo lettere er det. Både i forhold til din alder og i forhold til antal af kilo.