11. dec. 2012
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Så dyr en julegave ønsker kvinder sig

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-diamanter-aop.jpg
Jo mere manden tjener, jo mere forventer kvinden, der falder af til hende, når årets julegave skal udvælges.

Det er en ny britisk undersøgelse, der viser, at det ikke kun er tanken, der tæller, når vi kvinder skal forkæles med en gave juleaften. Faktisk er der mere nøjagtigt tale om, at vi kvinder forventer en gave, der har kostet halvdelen af mandens ugeløn.

Undersøgelsen er sat i værk af det britiske Golden Square Shopping Centre, Warrington, og en udregning af en mands gennemsnitsløn i Storbritannien viser, at kvinder forventer en gave, der har kostet cirka 2500 kr. Det skriver Dailymail.co.uk

De krævende kvinders ønskeliste indeholder da også lækkerier som Louboutinsko, Burberryfrakke og håndlavede smykker. Derimod skal mændene ikke finde på at diske op med husholdnings- og køkkenredskaber eller fitnessabonnementer.

Mændene sørger for dem selv

Kvinderne er dog ikke de eneste med en forventning til gavens størrelse. Mænd ønsker sig en gave, der har kostet omtrent en tredjedel af en kvindes ugeløn. Men da kvinders (britiske såvel som danske) gennemsnitlønninger er lavere end mænds, kan mændene kun regne med, at der bliver brugt cirka 900 kr. på dem.

Undersøgelsen viser imidlertid også, at en ud af fem mænd kommer til at sprænge deres gavebudget, når de er ude at shoppe - fordi de kommer til at købe julegave til dem selv.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den bedste pris på julegaven, du køber på nettet. Se mere på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på dit julebudget. Få hjælp på Femina.dk