Torsdag, 18. oktober 2012 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Så farligt er det at drikke for meget vand

Det kan give stress og søvnforstyrrelser at drikke for meget vand.

Det er sundt at drikke vand, og kroppen har brug for det. Men hælder man lidt for meget vand ned hver dag, kan det faktisk give søvnforstyrrelser, inkontinens, træthed og stress.

Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og ugebladet FEMINAs faste sundhedsskribent, forklarer følgende om at have et overforbrug af vand:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Hvis man gør det hver eneste dag i flere år, så kan det give problemer med at holde på vandet (inkontinens). For meget vand kan også gøre, at man skyller for mange mineraler ud af kroppen, så man bliver træt. Overdrikning af vand kan også medføre søvnforstyrrelser på grund af tissetrang og toilettrang samt øget fysisk stress af at skulle holde på vandet.
Drop at føre væskeregnskab

I stedet for at rende rundt med en flaske vand og sippe af den konstant, er det bedre at mærke tørsten og drikke, når den kan mærkes, lyder rådet fra Per Brændgaard.

Er man ældre, skal man drikke mere, da nyrernes evne til at koncentrere urinen bliver dårligere med alderen. Herudover kan overvægt, varme og motion føre til, at man har behov for mere væske.

- Ligesom raske mennesker kan tilpasse mængden af mad til sultfornemmelsen, så kan raske mennesker også stole på tørstfornemmelsen, når det kommer til drikning. Du behøver ikke at tænke over, hvor meget du drikker eller føre væskeregnskab. Du skal bare huske at mærke tørsten, forklarer Per Brændgaard.

LÆS OGSÅ: Vidste du, at du kan tabe dig af vand? Læs hvordan på Femina.dk

LÆS OGSÅ: Drikker du et glas øl i ny og næ, behøver du ikke at have dårlig samvittighed. Læs om øllens sunde fordele på Femina.dk

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden