Livsstil - Så meget C-vitamin skal du have
I denne kolde vintertid bliver rigtig mange ramt af forkølelse, influenza og andre drilske sygdomme.
Er du én af dem, der ofte bliver ramt af en løbende næse, ondt i halsen og massiv hovedpine, skal du måske se på, om du får nok C-vitamin.
Selvom virkningen af C-vitamin har været diskuteret i mange år, har et hold amerikanske forskere nu gennemgået en lang række undersøgelser og konkluderet, at manglen på C-vitamin gør os mere udsatte for sygdomme, skriver Aktiv Træning.
Når ikke ud til alle celler
Forskerne bag undersøgelsen, som har været publiceret i Critical Reviews in Food Science and Nutrition, mener derfor, at den daglige anbefalede dosis af C-vitamin bør sættes op. Den ligger på 75 mg dagligt i både USA og Danmark, men forskerne vil gerne have den sat op til 200 mg.
Forskerne peger nemlig på, at de 75 mg ikke er nok til at få C-vitamin ind i alle kroppens celler og væv, og at det i øvrigt er ufarligt at få for meget af det.
Udover at spise gode C-vitamin-rige krydderurter som koriander, persille, dild, samt rå chili og peberrod, kan du også spise følgende for at få de 200 mg C-vitamin:
- En rød peberfrugt
- 100 g grønkål
- Tre-fire appelsiner
- To kiwier
- 100 g solbær
Kilde: Aktiv Træning
LÆS OGSÅ: Der er tre vitaminer, der er farlige at tage. Læs hvilke på Femina.dk
LÆS OGSÅ: Få dine vitaminer gennem disse lækre smoothies. Få to opskrifter på Familiejournal.dk