17. jun. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Livsstil - Så usund er din grillpølse

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/marts/sausunderdingrillpolse.jpg
Arkivfoto: AOP
Med et meget højt fedtindhold er en grillpølse ikke den optimale måde at slutte måltidet på

Når der skal grilles, er pølser ofte en obligatorisk del af måltidet. Og selvom vi godt ved, at grillpølser ikke er det sundeste at indtage, gør vi det gerne alligevel.

Men pølser har et meget højt fedtindhold, påpeger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk.

- Det handler jo om, at pølser indeholder det usunde, mættede fedt. Der er omkring 30 g fedt pr. 100 g pølse. Det svarer altså til fire små bordpakker smør. Pølser har et meget højt kalorieindhold, og ofte nøjes man jo ikke med kun at grille pølser. Det er jo en slags dessert til selve grillmåltidet, siger Lisa Bolting til Alive.dk.

Gå efter de slankere varianter
Der findes dog flere pølsevarianter på markedet med et markant lavere fedtindhold, og kyllinge- og kalkunpølser er heller ikke ligeså fede.

- Men det er måske ikke helt ligeså spændende. Skindet skal gerne knække på den særlige måde, og smagen skal være der, som chefdiætisten påpeger.

Selvom grillpølserne har et meget højt kalorieindhold, vil Lisa Bolting ikke nødvendigvis råde til, at man helt dropper dem. Det handler bare om at gøre alt med måde.

- Det vil være lidt hårdt at sige, at man helt skal droppe grillepølserne, hvis man vil holde den slanke linje. Men man kan måske nøjes med en halv, siger Lisa Bolting, der dog helst ser, at man nøjes med kød, kartofler og grønt til grillmiddagen.