24. jan. 2013
Af af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media

Livsstil - Sådan kan du også styrke din selvtillid

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-thumbsup-aop.jpg
Føler du dig fra tid til anden blokeret, hvis du fx skal deltage i en diskussion på jobbet? Eller hader du din egen krop, fordi du mener, den ser forfærdelig ud?

De fleste mennesker oplever, at de på visse områder mangler noget selvtillid, noget gennemslagskraft eller noget standhaftighed.

Måske er det på tide, at du afprøver nogle alternative metoder til at finde styrke på de områder, du betragter som svage, hos dig selv.

Det er sundhedssitet Womenshealthmag.com, der har fundet forskellige overraskende forskningsresultater, der kan virke befordrende på vores mentale form. Eksempelvis hvordan vi ved hjælp af at skabe falske minder, kan slippe for trangen til bestemte fødevarer, vi ikke plejer at kunne holde os fra. Her får du et udvalg af de bedste råd.

1. Øg din argumentationsevne

Føler du tit, at du mangler evnen til at formulere dig skarpt, når du skal diskutere?

En undersøgelse fra Ohio State University viser, at en 30 minutters gåtur med musik i ørerne gør folk dobbelt så gode til at formulere beskrivende ord, som før gåturen. Effekten var ikke den samme, hvis de ikke lyttede til musik. Og de gode taleevner har du i 20-50 minutter oven på turen.

2. Slip for din sukkertrang

Er der visse former for slik eller dessert, du absolut ikke kan lade stå, selvom du har besluttet dig for ikke at røre noget sødt? Fx en syndig chokolade muffin? Eller chokolade-lakridser?

Psykologen Elizabeth F. Loftus, Ph.d. ved University of California har lavet en undersøgelse, der viser, at du kan skabe et nyt falsk minde om fx dit yndlingsslik, og på den måde komme til at frastøde det. Deltagerne fortalte og nedskrev en detaljeret opfundet historie fra deres barndom om en dårlig oplevelse med favoritslikket, og knap halvdelen nægtede efterfølgende at indtage det igen. Du kan gøre samme manøvre med en grøntsag, men gør denne gang historien positiv, så du vil foretrække denne grøntsag fremover.

3. Få et bedre kropsbillede

Undgår du konsekvent spejle, eller nøjes du med at fælde en tåre, når du engang imellem står foran et uden tøj på?

Du kan måske hjælpe dig selv til at få en mere positivt billede af din krop, ved at skrive dig ud af dine frustrationer. Det viser en undersøgelse på Arthur G. James Cancer Hospital og Richard J. Solove Research Institute i Columbus, Ohio blandt en række kvinder, der havde fået fjernet det ene bryst. Kvinderne skrev hen over et par måneder breve til deres fjernede bryst, og det hjalp dem til at håndtere sorgen og vreden over, at deres krop nu så anderledes ud. Prøv at skrive breve til de områder på din krop, der gør dig ked af det, med henblik på at acceptere tingenes tilstand.

LÆS OGSÅ: Vil du tabe dig for at få mere selvtillid? Læs, om det virker, på Q.dk

LÆS OGSÅ: Har du brug for flere råd til at styre din sukkertrang? Her er fem effektive råd på Q.dk