Livsstil: Sådan koger du de nye kartofler
Der er intet som smagen af en ny, dansk kartoffel med en klat smør og lidt salt på. Og det er netop ved at være sæson for de søde, vitaminrige og sprøde kartofler.
Men de nye, danske kartofler skal koges med lidt nænsomhed for at opnå den helt optimale smag og oplevelse.
Ifølge magasinet Mad og Bolig skal kartoflerne nemlig koges i kortere tid og med mere forsigtighed, så de stadig er sprøde at bide i. Det er desuden vigtigt, at de ikke koges i for meget vand, og kun til de er møre, da en del af de gode vitaminer i kartofler forsvinder under kogningen.
Kog dem med dildstilke og salt
De nye kartofler skal først skrubbes og herefter lægges i en gryde med vand, der akkurat dækker. Tilsæt salt og evt. dildstilke og lad det koge op. Skum af, skru ned på lavt blus og lad nu kartoflerne småkoge i syv-otte minutter.
Sluk for gryden, og lad kartoflerne stå i vandet i syv-otte minutter. Hæld vandet fra.
Server dem f.eks. med hakket dild, koldt smør og sydesalt til grillmaden.
Tip: Opbevar de nye kartofler mørkt og tørt. I køleskabet er der for fugtigt, og det får dem til at rådne.
Kilde: Madogbolig.dk