Lørdag, 13. oktober 2012 — af af Lilli Henriksen, familiejournal.dk, Aller media

Livsstil - Sådan kommer du let gennem en forkølelse

Sund kost og motion ruster dit immunforsvar i kampen mod forkølelse, men der er også andet du kan gøre.

Her får du en række tips, som måske kan mildne symptomerne, hvis du alligevel har fået raget en forkølelse til dig.

Det er næsten umuligt at undgå en forkølelse. Det kræver en krop, der er så sund og stærk, og immunforsvaret afviser angreb fra de mere end 100 forskellige vira, der kan starte en forkølelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et host eller nys i nærheden eller et dørhåndtag, som en nysende lige har rørt ved - mere skal der ikke til. Du er blevet smittet!

Her er en række tips, som måske kan få dig lidt lettere gennem forløbet.

Tre tips til kampen mod forkølelse:

1. Ro på

Undgå større fysiske anstrengelser, for det kan forværre symptomerne. Du kan altså ikke løbe fra en forkølelse. Der skal ro til.

2. Klassikeren honning

Honning er effektivt mod forkølelse, og honning i varm mælk var førhen fast på natbordet hos forkølelsesramte. Det virker stadig.

Mod hoste kan du presse saften af en citron i varmt vand og søde med en spsk. honning. Eller lav en mikstur af friskpresset gulerodssaft tilsat honning.

3. Rask med løg

Hvidløg har siden tidernes morgen været skattet for sin bakteriedræbende virkning. Pres et par fed hvidløg ned i mælk og giv det et opkog.

Almindelige løg kan også bruges. Overhæld skiver af rå løg med kogende vand, lad det trække nogle minutter og sød evt. med honning eller ingefær.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden