13. jan. 2013
Af af Miriam Meyer, Aller media

Livsstil - Sådan redder du tør vinterhud

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2013/livsstil-hud-vinter-aop.jpg
Når det er vinter og koldt udsætte især vores hud for hårde vilkår. Få her en guide med 10 gode råd for din hud.

Man siger, at skønhed kommer indefra. Det betyder dog ikke, at god hudpleje og en trofast mascara ikke hjælper. Især, når huden udfordres af vinterkulde, blæst og temperaturskift.

Den amerikanske skønhedsekspert og journalist Julyne Derrick giver her nogle gode tips til, hvordan du redder og beskytter tør vinterhud.

1. Vask dig i lunkent, ikke varmt vand. Varmt vand udtørrer nemlig huden. Kan man ikke holde lunkne brusebade ud, anbefaler Derrick, at man minimerer den tid, man tilbringer under bruserens varme vandstråler - og nøjes med et enkelt brusebad om dagen. Husk også at vaske hænderne i lunkent vand; en regel, Derrick i øvrigt følger hele året.

2. Fugt huden med en fugtighedscreme efter hvert bad og hver håndvask. Efter huden har været i kontakt med vand, føles den mere tør. Især om vinteren har din hud brug for ekstra støtte.

3. Exfolier huden 1-2 gange om ugen. Mange husker måske at bruge en body-scrub i ansigtet, men husk også at exfoliere hele kroppen. Det hjælper huden med bedre at optage din fugtighedscreme. Julyne Derrick smørrer ekstra jomfru-kokosolie på huden, når hun har været i bad og vasket ansigt. Olien skal masseres godt ind i huden med en varm, våd vaskeklud, så huden både exfolieres og masseres, og hvis du vil undgå, at huden fedter til, kan du tørre det resterende lag olie forsigtigt væk med en tør klud eller duppe dit ansigt med en kleenex.

4. Lav din egen body-scrub. Vil man lave sin egen scrub, kan man blande sin olie med salt eller sukker.

5. Luft godt ud i hjemmet. Ifølge eksperten er det meget vigtigt, at dit hjem ikke er for tørt. Sørg for at lufte ud, så skabes der fugtbalance.

6. Sæber kan have en udtørrende effekt. Brug ikke sæber, når du vasker dig - heller ikke på kroppen. Brug hellere en cremevask og en fugtbevarende, cremet ansigtsrens.

7. Undgå at få tørre fodsåler. For at holde fødderne bløde og velplejede, smør dem ind i et tykt lag fed fugtighedscreme, pak fødderne ind i plastfolie og tag så et par strømper på. Behold strømper og plastfolie på i et par timer, og lad lige fugtighedscremen trænge godt ind i huden, inden du rejser dig fra stolen. Den samme kur kan også bruges til hænderne. Til hænderne skal du dog ifølge Derrick hellere bruge plastikposer i stedet for plastfolie, og du kan nøjes med at beholde kurpakken på i en halv time.

8. Fugt IKKE læberne med tungen. I stedet for at fugte, udtørrer et lille slik. Læberne er ifølge Derrick den kropsdel, som er dårligst til at holde på fugt, så de tørrer hurtigt og ofte ud. Brug en god læbepomade.

9. Beskyt dine hænder og fødder. Fødder og hænder kan hurtigt blive tørre, og du oplever måske endda, at din hud klør. Det er endnu et tegn på ekstrem tørhed, og altså endnu et tegn på, at der skal ekstra pleje til. Derrick anbefaler, at du bruger en håndcreme, som du smører dine hænder med INDEN, du tager handsker på. Husk i det hele taget at bruge handsker, når du skal udenfor i kulden! Fødderne kan du komme til undsætning, ved at bade dem i fugtighedscreme og ved at sove med bomuldsstrømper på.

10. Få rigelige mængder omega-3. De færreste af os spiser fisk nok til, at vi får den mængde omega-3, vores hud har brug for om vinteren. Spis eventuelt tabletter, men ellers fås gode Omega-3-rige-olier i helsekostforretninger.

LÆS OGSÅ: Se også 15 uundværlige produkter til vinterhud på IN.dk

LÆS OGSÅ: de største skønhedstendenser i 2013 på IN.dk