Fredag, 29. juni 2012 - af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Livsstil - Sådan undgår du hvepsenes selskab

Arkivfoto: AOP
Det kan blive til en farlig fornøjelse at have et hvepsebo i haven

Er der først kommet et hvepsebo i haven, kan det være særdeles generende, når kaffen og kagen skal nydes uden for i sensommeren. Hvepse er nemlig rovdyr, men i løbet af sensommeren elsker de søde sager som syltetøj og saftevand, og dermed sværmer de gerne om havebordet.

Derfor er det vigtigt at få has på hvepsene allerede nu.

John Henriksen, der er tidligere slotsgartner på Gråsten Slot samt landskabsarkitekt, giver på Bolius.dk nogle gode råd til, hvordan du holder hvepsene væk:

- Det vigtigste er faktisk at få ram på dronningen. Hun skal nemlig fjernes, inden der bygges et hvepsebo og endnu flere hvepse kommer til.

- Har hvepsedronningen fået bygget et bo, kan du godt selv fjerne det, når det ikke er større end et æble. Gør det om aftenen, hvor alle hvepsene er 'hjemme', og de ikke er så aggressive og aktive. Du kan sprøjte ind i boet med en væske, som lammer og dræber hvepsene. Brug en pind og vip boet ned på jorden og prik i det, så det smadrer. Der må ikke være levende hvepse tilbage.

- Lav sukkerfælder, hvis du ikke kan finde boet, så hvepsene søger derhen og drukner i den søde saft.

- Har du et frugttræ i haven, kan det være en god idé at sørge for at fjerne de nedfaldne frugter. Hvepsene tiltrækkes nemlig af de søde sager, og det gør frugterne og haven til et rent slaraffenland for dem.

- Er du generet af hvepse i haven, er det bedre at sprøjte med lidt vand fra en vandforstøver på dem end at slå ud efter dem. De tror nemlig, at det regner, og det får dem til at søge mod boet.

- Er hvepseboet stort, skal du have hjælp fra en professionel. Det er for farligt at fjerne selv.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden