Livsstil: Sådan undgår du hvidløgsånde
Og dét er ærgerligt, for hvidløg er både sundt og smager godt i de fleste retter og dressinger.
- Hvidløg indeholder antioxidanter, som går ind og dræber inflammationer og bakterier. Det er rigtig godt at spise masser af hvidløg. Faktisk vil jeg sige, at alle løgprodukter såsom springløg, hvidløg, rødløg og almindelige løg er gode, fordi de har en gunstig virkning på kræft. Men hvidløg er dog mest bakteriehæmmende, siger Rikke Maija, der har sundhedsbloggen www.rikkemaija.dk og er uddannet inden for kost og ernæring.
Hun forklarer også, at hvidløg er sundt for blodomløbet, hjertekarsygdomme og forkølelse, og hvidløg indeholder da også store mængder af C-vitamin, fosfor og kalium.
Men hvordan kommer man så af med den forfærdelige hvidløgsånde, som kollegaerne generes af dagen efter et hvidløgsholdigt måltid?
- Du kan f.eks. spise lidt persille eller bananer. Der er ikke noget, der tager hvidløgsånden helt, men bananer og persille dulmer det. Men det er meget forskelligt, for der er jo også nogle mennesker, der sveder det ud, og det er ikke alle, der får hvidløgsånde. Mælk kan i øvrigt også bruges til at dulme lugten, forklarer Rikke Maija.
Hun siger, at man gerne skal drikke mælk eller spise persille og bananer lige efter, man har spist hvidløg, samt morgenen efter.
Hvidløg kan bruges til forebyggelse
Rikke Maija mener, at en sund og rask person sagtens kan spise hvidløg hver dag. Det kan f.eks. være i en suppe, hvor hvidløgssmagen ikke nødvendigvis er stærk.
- Hvis man kan mærke, man er på vej til at blive syg, så kan man måske spise lidt ekstra hvidløg. Du kan også lave en olie af det og bruge det på den måde. Der er rigtig mange, der bruger både hvidløg og ingefær, når de er ved at blive forkølede, siger Rikke Maija.
Man skal dog ikke begynde at spise mange fed hvidløg hver eneste dag - så kan kroppen nemlig blive immun over for hvidløgets gavnlige virkninger.
Denne artikel er lavet i samarbejde med Alive.