16. apr. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk og Louise Møller

Livsstil: Spis dig mere attraktiv

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/marts/spisedigmereattraktiv.jpg
Arkivfoto: AOP
Vælg de fødevarer, der både gavner hud, hår og negle. Se fem bud her

Hvis du alligevel forsøger at spise sundt - så gå efter de madvarer, der samtidig kan hjælpe dig med at se bedre og mere attraktiv ud.

Selvom du bruger diverse skønhedsprodukter og cremer, så er der visse fødevarer, der også kan hjælpe på at udglatte huden og gøre din hud og dit hår pænere.

Diætist Kristin Kirkpatrick giver her nogle gode råd til fem madvarer, der gør noget godt for dit udseende, skriver Huffington Post.

Papaya
Frugten, der f.eks. er lækker at spise om morgenen med en smule limesaft på, indeholder en god mængde C-vitamin. En undersøgelse, som American Journal of Clinical Nutrition offentliggjorde i 2007, viser, at et dagligt højt indtag af C-vitamin mindsker sandsynligheden for, at man får mange rynker.

Andre C-vitamin-rige frugter og grøntsager er eksempelvis hyben, peberfrugt, chili, solbær og grønkål.

Sojabønner
Bestiller du også en omgang edamame-bønner, når du skal have sushi? God idé. De grønne sojabønner er nemlig spækket med vitaminer som kalium, zink, vitamin E og omega-3. Sidstnævnte er godt for kroppen på flere måder. Omega-3 virker nemlig godt mod hjertesygdomme, et højt kolesteroltal og vores blodtryk, men Omega-3 kan også bekæmpe forskellige betændelsestilstande i kroppen.

Samtidig får Omega-3 huden til at se yngre ud ved at modvirke rynker og tilføre fugt.

Østers
Den lettere salte og slimede spise er en rigtig god kilde til zink, som bl.a. kan sikre, at dine sår heler bedre. Zink spiller måske også en rolle i forhold til produktionen af proteinstoffet collagen, hvilket kan give os en pænere hud uden rynker. Zink hjælper muligvis også mod acne.

Paranødder
Disse eksotiske nødder er meget rige på selen. Selen er en vigtig antioxidant og hjælper på immunforsvaret. Man må dog ikke få for meget selen, for det kan føre til hårtab, diarré, kvalme, deforme negle og metalsmag.

Det er muligt at dække sit selenbehov ind med kosten. Du får meget i paranødder, men også fisk, bønner, kokosmel, mælkeprodukter, kød og hvidløg indeholder selen.

Bladbede
Denne grønne sag indeholder en del biotin, og det stof spiller en rolle i forhold til vores huds og hårs tilstand. Biotin er et vandopløseligt B-vitamin, der indgår i en række stofskiftereaktioner. Det giver os stærke negle, sundt hår og pænere hud. Du kan bl.a. også finde biotin i sild, olie og æggeblomme.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Alive