Torsdag, 15. november 2012 — af af Jerk W. Langer, Ude og Hjemme, Aller Media

Livsstil - Styr vægten med sund morgenmad

Det er vigtigt at spise sund morgenmad. Sund morgenmad holder os nemlig både slanke og sunde.

De madvaner, som grundfæstes i barndommen, tager vi med os senere i livet. Vi gør derfor os selv, og dem vi holder af, en stor tjeneste ved at skabe madoplevelser, også om morgenen, der på samme tid er sunde og forbundet med nærvær og nydelse.

Som bonus kan vi glæde os over, at det ofte bliver lettere at styre vægten, når man regelmæssigt spiser sund morgenmad - altså morgenmad uden for mange tomme kalorier. Her er et par grundregler til sund morgenmad.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sådan kan du spise morgenmad:

Hvad udgør så en sund morgenmad? Som tommelfingerregel kan du sørge for at vælge en fødevare fra mindst tre af de følgende fire fødevaregrupper:

1. Friske og grove frugter og grøntsager er et sundhedsmæssigt hit om morgenen. Tænk også på smoothies og frisk juice uden tilsat sukker.
2. Fiberholdige brødvarianter såsom rugbrød, groft lyst brød og brød med hvid hvede er klart at foretrække. Havregryn er et fuldgyldigt morgenmadsprodukt med sunde fedtsyrer, kostfibre og gode proteiner.
3. Vælg fedtfattige mejeriprodukter i form af skummetmælk eller minimælk, fedtfattige oste og så lidt smør som muligt. De sænker blandt andet blodtrykket.
4. Proteiner får du for eksempel fra æg, magert kød og fjerkræ i skiver, peanutbutter eller et stykke laks. Nødder og kerner er gode valg. Proteiner mætter, hvorfor trangen til søde sager senere på dagen falder, samtidig med at de sætter skub i kalorieforbrændingen.

LÆS OGSÅ: Der er flere gevinster ved at spise morgenmad både ift. energi, humør og vægten - se de syv største gevinster på udeoghjemme.dk

LÆS OGSÅ: Frugt, grønt og mejeriprodukter er lige til at komme i en lækker smoothie - se 21 lækre opskrifter på udeoghjemme.dk

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden