11. nov. 2012
Af af Vibeke Lou og Miriam Meyer, in.dk, Aller Media

Livsstil - Styrk dine feminine sider med dans

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/livsstil/2012/livsstil-zumba-aop.jpg
Læs her hvordan dans hjælper dig med at finde ind til kernen af dig selv, hvor især Zumba og sensuel dans er gode virkemidler.

Dans kan meget mere end at få sveden frem på panden. Den giver dig fornyet kontakt til kroppen og hjælper dig med at finde ind til kernen af dig selv. Det mener i hvert fald Connie Yndal, som underviser kvinder i zumba og sensuel dans.

Med flere og flere dansetilbud til kvinder, er dans ikke længere forbeholdt konkurrencedansere og børn. Nej, for nu accepteres den som en legitim, underholdende og netop sensuel motionsform, og ligesom det strømmer ind med tilbud om dansetimer, har vi danskere lagt genertheden bag os. I stedet omfavner vi den populære udtryksform. Det skriver modemagasinet IN.

Der sker nemlig noget med os kvinder, når vi danser. Vi giver slip, og energien strømmer frit. Mens nogle danse er gode til at få pulsen op og styrke motorikken, er det vigtigste formål med sensuel dans dog at løsne op, slippe tankerne og finde ind til kernen af sig selv. At mærke kroppens pulsslag og kvindelige sider. Sensuel dans er en feminin, smuk og blid dans med bølgende bevægelser. Det handler ikke om at præstere, men er tænkt som en måde at komme ud af hovedet og tilbage i kroppen. Det er ikke strip, men bevægelser skabt for, at du skal føle dig lækker for din egen skyld og gå fra timerne med en ny og let følelse i kroppen. En slags direkte vej til at blive forelsket i sig selv igen.

Connie Yndal fortæller, at der sker en markant forandring, når kvinder begynder at danse.

- Efter et stykke tid sker der en udvikling, som ikke er til at tage fejl af. Kvinderne begynder at bevæge sig på en anden måde, og de udstråler et helt andet selvværd og en helt anden kontakt med kroppen. Nogle får også en større seksuel appetit, men det er sådan set bare en sidegevinst, for sensuel dans handler ikke om sex.

Elsk dig selv

Ifølge Connie Yndal rummer alle kvinder masser af det, hun kalder feminin urkraft. Vi er bare rigtig gode til at lægge låg på den, fordi vores verden og hverdag er så hektisk og effektiv. Når vi så letter låget ved fx at begynde at danse, blomstrer vi op med en helt ny udstråling, fordi vi lader den kvindelige energi få plads og begynder at bruge den på andre områder af vores liv.

- Generelt er det sådan, at jo mere modstand du har over for sensuel dans, hvis du fx tænker, at det er lidt pornoagtigt eller billigt, des mere har du brug for den. Jeg har set det massevis af gange. Når en kvinde går i baglås, gemmer der sig altid et kæmpe potentiale, der fordrer til at lukke op for den feminine energi og skrue lidt ned for kontrollen, siger hun.

Der er med andre ord ikke nogen krav, du skal leve op til, hvis du gerne vil lære at danse. Det handler nemlig ikke om at se ud på en bestemt måde, men derimod om at komme i kontakt med din feminine energi og føle sig 'grundlækker'. Teknikken er enkel, for dansen består af bølgende bevægelser, som du enten kan danse helt frit eller efter trin og grundbevægelser, og musikken er blød og sensuel, tænk fx Prince, Madonna og blød r&b. Du kan også have præcis det tøj på, som du føler dig godt tilpas i. Det vigtigste er bare, at du føler dig lækker.

Lyst til at danse?

Er du blevet inspireret til at danse, kan du enten melde dig til undervisning eller købe en dvd og gå i gang derhjemme. Der findes desuden et væld af andre danse, hvor du også arbejdermed femininitet og kropsglæde, fx zumba og afrodance. Fælles for dem er, at de bygger på sensuelle bevægelser og skaber øget kropsbevidsthed. Det vigtigste er, at du dyrker

dansen alene eller sammen med andre kvinder, så du ikke også skal imponere fx mænd. Kig på Madonna, Shakira, Lady Gaga, Rihanna og Beyoncé og bliv inspireret!

LÆS OGSÅ hvad Mayianne Dinesen gør for at holde sig smuk på in.dk

LÆS OGSÅ på ind.dk: Bliv smuk som kronprinsessens stylist