7. jan. 2013
Af af Trinny Woodall og Susannah Constantine

Livsstil - Trinny og Susannah definerer din kropstype

Trinny Woodall og Susannah Constantine
Trinny Woodall og Susannah Constantine
Foto: Krestine Havemann
Få et overblik over, hvordan du klæder dig bedst efter netop din kropstype.

Trinny Woodall og Susannah Constantine har fundet formlen, der vil gøre alle kvinder i stand til at transformere sig selv. Intet mindre. I den nye bog 'The Body Shape Bible' lancerer stil-guruerne 12 kropstyper, der dækker alle kvindelige silhuetter.

Men hvad er du? Isvaffel, kegle, cello? Find din type her, og hvilket tøj der fremhæver dine fortrin og skjuler skavankerne .

Isvaflen

Det er ret sandsynligt, at du som ung var lidt af en drengepige, der klatrede i træer og delte tøj med din bror. Senere, da formerne, heriblandt dine bryster, ikke viste sig, fik din trekantede figur dig sikkert til at føle dig mindre sexet end dine kurvede kammerater, der eksperimenterede med push-up-bh'er og hoftevrikkeri. Det gav ingen mening at have udfordrende tøj på, syntes du, uden en anstændig D-skål eller en talje at spænde ind. Så nu holder du dig til veste, jeans og T-shirts - sportstøj, der passer til din atletiske bygning. Nederdele og kjoler synes at hænge på dig. Fat mod, kære Isvaffel, for det er denne atletiske bygning, der er så perfekt til catwalken. Designere synes, med rette, at deres tøj på dig bevæger sig på en måde, som viser det fra den bedste side. For couture-dronninger er du et omvandrende tøjstativ.

De vigtigste snit: En draperet kjole skaber kurver alle de rigtige steder, mens skinny jeans vil fremhæve dine slangelignende, smalle hofter. Vælg feminine hæle til at fremhæve de slanke lægge og de yndige ankler.

Celloen

Dine skuldre er brede, dine bryster er store, og din bagdel og lår er i en klasse for sig. Men stadig er du all woman - en forfinet, smukt afstemt Cello. Det kan godt være, du af og til føler, du stikker mere ud end dine petit-veninder. Det er okay, for det gør du! Men der er ingen grund til at forsøge at gemme sig. Bare vær dig, i fantastiske outfits, hvor du giver den fuld skrue, og du vil få alles hoveder til at vende sig, som du spankulerer ned ad trappen eller svanser ud på dansegulvet. Du bliver aldrig hende med de feminine toppe ud over stramme jeans, og halleluja for det. Heldigvis har du knoglestruktur til at bære alle Celloens bastante karakteristika med lethed og elegance. Som Cello er det vigtigste, du behøver at lære af os, hvordan du retter ryggen og bærer dig selv med stolthed.

De vigtigste snit: En bred V-hals skaber mirakler i forhold til at give dine bryster den bedste form. Vertikale panel-syninger på nederdelen holder din mave inde i fronten og halverer din numse. Gå efter sko, der kan støtte størrelsen på den øverste del af dine ben og samtidig viser dine elegante ankler fra deres bedste side.

Murstenen

Puha. Murstenen. Du undrer dig måske over, hvorfor vi ikke kan finde på et andet navn. Men det forklarer kropstypens udfordringer. Dit problem er, at du har en maskulin figur bagfra. En drenget, flad numse, ingen talje, ben, der går lige op og ned, og brede skuldre, der er en olympisk svømmer værdig. Og der er stor sandsynlighed for, at dit tøj afspejler dine maskuline linjer. Du føler uden tvivl, at det er umuligt at være feminin - og det er svært, men det, du kan gøre, er at skrue helt op for glamouren. Mange Hollywood-stjerner er Murstens-babes. De er æggende, karismatiske og fulde at tillid til, at de har forvandlet deres geometriske linjer til noget langt ud over det sensuelle. Din transformation vil kunne ses mere end hos nogen anden kropstype.

De vigtigste snit: En top med pailletter i halsudskæringen fremhæver halsens feminine, afrundede form. Asymmetriske lægge på nederdelen løfter og kærtegner din bagdel. Murstenen har brug for runde former, så gå efter sko med rundede snuder.

Keglen

Vi har døbt dig Keglen. Du ved, den gammeldags slags, der er lang og slank øverst og så breder sig dramatisk ud i bunden. Du er ikke den klassiske Pære. Hun har saddeltasker og en stor bagdel. For dig ligger problemet længere nede - det er en lår-situation. Du er overbevist om, at det er det eneste, folk lægger mærke til. Det er blevet en besættelse for dig at dække dem til. I dine anstrengelser for at gemme de forbandede lår væk har du udslettet hele din krop. Væk er dine velformede arme, din lille talje, dine fint tegnede ankler. Den nedre del af en krop er så meget nemmere at skjule end store bryster eller en mave, der buler. Overkroppe i den slankere ende giver mulighed for at bære elegante klæder, der ikke samtidig skal skjule buler, og generelt bruger éns bagdel og lår meget mere tid gemt væk under borde og bilrat end overkroppen.

De vigtigste snit: Alle typer vertikale mønstre på din underkrop får dine lår til at fremstå slankere. Et bredt revers på en jakke drager øjnene mod dine skuldre og fremhæver en velformet overkrop. Dine ben er korte, så du skal gå efter en høj, chunky hæl.

Se de 8 andre kropstyper, som Trinny og Susannah har defineret, på Femina.dk.

Læs om en kvinde, der fik hjælp af Trinny og Susannah til at klæde sig efter sin kropstype, på Femina.dk.