Søndag, 24. juni 2012 - af af Lisbeth Madsen/Newsdesk

Livsstil: Undgå de fem klassiske makeup-kiks

Arkivfoto: AOP
Her er de klaasiske makeup-kriser, du for alt i verden vil undgå

Det er faktisk ikke helt ligetil at lægge en flot makeup. Det kan eksempelvis skyldes dårlig belysning ved dit spejl, eller at du ikke er helt sikker på, hvad der er do's and dont's. Line Munkholm, der er skønhedsredaktør på magasinet Bazar, giver sine bedste råd til at undgå de værste makeupsyndere.

Smeltet øjenskygge
Øjenlåget fedter mere end resten af vores ansigt, og øjenskyggen har derfor en tendens til at smelte og klumpe sammen i øjenlågets folder. Drop derfor øjen- og dagcreme og påfør i stedet en primer inden øjenskyggen. Primeren opsuger fedt og lader din øjenskygge vare hele dagen.

For mørk foundation
Undgå for alt i verden at snyde dig brunere ved at vælge en foundation, der er mørkere end din hudtone. Brug i stedet én, der matcher, og påfør så bronzer på kindben, næseryg, hage og midten af panden - altså de steder, hvor solen automatisk ville ramme dig.

Grimme negle
Hænderne er mindst lige så vigtige som dit ansigt. Undgå, at dine neglebånd flosser, og neglene knækker ved at påføre et godt lag mandel- eller olivenolien hver aften inden sengetid. Tag evt. en plasticpose udover, og du vil vågne med de fineste, blødeste poter, der ikke engang behøver neglelak.

For mørk lipliner
Som udgangspunkt skal makeup ikke kunne ses. Det skal blot fremhæve dine træk. En mørk lipliner sammen med en lys læbestift gør lige præcis det modsatte og giver dig et grotesk, malet look. Læbeblyanten skal ALTID være samme farve som din læbestift. På denne måde kan du snyde dine læber større ved at tegne en smule ud over kanten og så udfylde med læbestift. Hvis du maler hele læben med læbeblyanten, holder din læbestift også bedre …

Markant overgang mellem ansigt og hals
Dette problem burde være løst, når du først får valgt en foundation i den rigtige farve. Men for at være på den helt sikre side og undgå tydelig overgang mellem hals og ansigt skal du altid blende farven godt ud og nedad halsen. Det er der ingen skam i.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden