5. jun. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: Sommertogt gennem tiderne

Med fast base på kongeskibet Dannebrog har den kongelige familie anført af dronning Margrethe nydt mange fantastiske sommertogter. I år er dronningen alene af sted på togt, men sådan har det ikke altid været.. Vi har samlet en buket af dejlige fotos fra sommertogter gennem årene.

Dronning Margrethe repræsenterer på sommertogterne i år på fornemste vis kongehuset. I første omgang har kongeskibet Dannebrog med majestæten ombord lagt til i havne på Lolland og i Varde Kommune, hvor dronning Margrethe er blevet varmt modtaget.

I det hele taget har danskerne i mange år været begejstrede for at få besøg af kongelige på sommertogt med Dannebrog. Højdepunkterne er mange, når man nærstuderer arkiverne. Dronningen har i mange år veloplagt ført an, når den royale familie er kommet helt tæt på danskerne, der i tusindvis har stået parate på kajen med rød-hvide flag og godt humør for at byde velkommen i havnebyer overalt i landet.

Royale børn på dækket

Dronningen og prins Henrik har altid leveret varen, og det har deres sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, med deres familier så sandelig også. Især har det vakt jubel, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har haft deres børn med ombord på Dannebrog, hvor prins Christian og prinsesse Isabella har givet den gas ved flere lejligheder.

LÆS MERE: Kongeskibet Dannebrog i havn i Stockholm

Læs mere om: