19. feb. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Danmark i sorg for 30 år siden: Kirsten Walther døde alt for ung

Hele Danmark beundrede Kirsten Walther for hendes fortolkning af rollen som Yvonne i Olsen Banden. Walther døde den 19. februar 1987. Hun blev bare 53 år gammel. Her mindes vi den elskede skuespiller med et lille tilbageblik i billeder.

Kirsten Walther døde alt for tidligt i 1987. Den 19. februar sagde hjertet stop, og en af Danmarks mest populære skikkelser på teater, TV og film var væk. Det kom som et kæmpechok for familie, kolleger og beundrere. Kun 53 år gammel blev Kirsten Walther, der de senere år var plaget af sceneskræk med flere afbud i sidste øjeblik som resultat. Vi lader tankerne gå tilbage med en række dejlige fotos af den skønne skuespiller, som du kan se i galleriet herover.

Kirsten Walther fik gennembrud på film

Kirsten Walther slog for alvor igennem på det hvide lærred, da Erik Balling fra 1968 brugte hende i rollen som Yvonne i Olsen Banden-filmene. Næsten samtidig fik hun for alvor fat i den brede del af befolkningen, da hun uge efter uge tonede frem på TV-skærmen som Karla i "Huset på Christianshavn".

NOSTALGI: Prøv vores hyggelige Olsen Banden-quiz

Fantastisk præstation med Jørgen Ryg

Også på de skrå brædder havde Kirsten Walther succes med sin helt unikke måde at servere sine replikker på. På ABC Teatret var hun blandt andet et hit sammen med Jørgen Ryg i "Den Grønne Elevator", og på Nørrebro Teater gjorde hun lykke tre år før sin død i klassikeren "Arsenik og gamle kniplinger".

Trak sig mere og mere tilbage

De sidste år helligede Walther sig familielivet med Palle Wolfsberg og sønnen Ole. Hun var netop begyndt prøverne på en mindre rolle på Amagerscenen, da hun pludselig døde.

LÆS MERE: Kirsten Walther - et gådefuldt liv

Læs mere om: