24. dec. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Op til jul: Dronning Margrethe deler rørende minde om prins Henrik

Dronning Margrethe, prins Henrik
Dronning Margrethe, prins Henrik
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den kongelige familie skal for første gang holde juleaften uden prins Henrik, men naturligvis går deres tanker til ham på den særlige dag. Dronning Margrethe sendte lillejuleaften en særlig hilsen til sin elskede mand, som hun mistede i februar.

Dronning Margrethe er sammen med kronprinsfamilien og prins Joachims familie på Marselisborg i Aarhus, som danner rammen om den kongelige juleaften. Det bliver første gang, at dronningen skal nyde juleaften uden prins Henrik, som gik bort den 13. februar. Med den royale julekalender, som kongehuset byder på via de sociale medier, har Majestæten sendt en sød hilsen til sin elskede mand. Det er blevet gjort på den fineste og mest elegante måde med billedet af to sæt klassiske langrendsski.

Margrethe og Henriks ski

Det var særdeles passende, at skiene var med i den royale julekalender på lillejuleaften, hvor sneen faldt i København og mange andre steder i Danmark. Dette blev også bemærket i teksten til billedet på kongehusets Instagram. "Den første julesne er faldet flere steder i landet, og nissefar og nissedrengen har derfor fundet Hendes Majestæt og Prins Henriks gamle ski frem. I mange år tog Dronningen og Prinsen på skiferie, og skiene her har både kørt på bjergsider i Frankrig, Norge og Schweiz".

Sød tennis-hilsen

I løbet af julemåneden har kongehuset i det hele taget budt på en skøn kavalkade af billeder fra arkivet, og den 5. december kunne man på kongehuset.dk nyde billedet af tre helt særlige træ-tennisketsjere, som er blevet brugt flittigt til serv, forhånds- og baghåndssalg af prins Henrik. Også dette billede var en sød julehilsen fra dronning Margrethe og resten af den kongelige familie til prins Henrik, som familien mistede i år.

Nissepigen fandt ketsjerne frem

På kongehusets Instagram kunne man læse følgende tekst til billedet: "I dag har nissepigen fundet tre særlige ketsjere frem, som Prins Henrik flittigt har brugt gennem tiden. Tennis har i mange år været blandt de kongeliges yndlingssportsgrene, ikke mindst dyrkede Prins Henrik sporten i en lang årrække. Interessen for tennis er gået videre til Prins Henriks to sønner, og således er H.K.H. Kronprinsen i dag protektor for Dansk Tennis Forbund".

BILLED-BLADET byder på julehygge

I BILLED-BLADET i denne uge er der masser af skønne julehistorier med kendte og kongelige. Du får alt om den kongelige jul, og så fortæller en perlerække af kendte danskere, hvordan de holder jul. Du får selvfølgelig også Danmarks bedste TV-blad med alt om de mange film og programmer, der kan nydes i decemberferien.

Læs mere om: