7. dec. 2019
Af John Lautrup

TILLYKKE: Bent Fabricius-Bjerre fylder 95 år

Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-Bjerre
Foto: AOP
Bent Fabricius-Bjerre fejrer sin runde dag sammen med sin store familie.

Bent Fabricius-Bjerre er uopslidelig. Når man er det, bliver man gammel. Så gammel, at han i dag kan fejre sin 95 års fødselsdag i familiens skød.

- Jeg har ikke planlagt spor i dagens anledning. Det bliver bare med familien herhjemme.., men den er også stor. Vi bliver 31, ler musikeren, forretningsmanden og komponisten bag et væld af ørehængere og evergreens, herunder kendingsmelodierne til tv-serierne "Matador" og "Huset på Christianshavn" samt musikken til "Olsen Banden"-filmene.

- Jeg holder lav profil i år. 95 år. Det er en alvorlig alder, hvor man skal begynde at tænke sig lidt om, smiler Bent Fabricius-Bjerre.

I sit utroligt produktive liv har han grundlagt pladeselskabet "Metronome", som senere blev til et tv- og filmproduktionselskab, inden han solgte det. Han opnåede i 1962 at få et verdenshit med "Alley Cat", som indbragte ham en amerikansk Grammy og klatrede helt op som nummer syv på den prestigefyldte hitliste "Billboard Hot 100". Han har skrevet musik til stribevis af film og tv-serier samt teaterstykker. Og han arbejder stadig. Utroligt!

Stort tillykke til Bent Fabricius-Bjerre.

Læs mere om: