17. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Prins Daniel med i ny skandalebog

Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Prins Daniel og kronprinsesse Victoria
Foto: Martin Høien
Sveriges prins Daniel nævnes i en ny skandalebog, som er blevet revet ned af hylderne på den anden side af Øresund.

Kronprinsesse Victorias mand Prins Daniel elsker sport, og han fulgte med, da den lille klub Østersunds FK for et par sæsoner siden skabte et sandt fodboldmirakel på den anden side af sundet.

Succes’en var dog skabt på et ulovligt grundlag.

Den store klubdirektør og fordbold-iværksætter Daniel Kindberg pumpede ved hjælp af økonomisk kriminalitet og misbrug af offentlige midler millioner af svenske kroner ind i klubben, der fra de lavere divisioner som ved et trylleslag pludselig var i toppen af svensk fodbold og tilmed gjorde succes på europæisk plan på et tidspunkt.

Prins Daniel var fan

Prins Daniel var fan af klubben og projektet, og beundrede ligesom mange andre svenskere Østersunds FK’s stærke mand Daniel Kindberg, som til at begynde med fremstod som en visionær og ærlig forretningsmand og fodboldfilosof.

Den sande historie

I en ny bog fortæller Kindberg dog selv den sande historie om den kæmpe skandalesag, der gjorde Østersunds FK til en topklub, og som efter afsløring af økonomisk kriminalitet i klubben betød et fald fra tinderne samt en fængselsdom til Daniel Kindberg.

Daniel spiller en rolle

I bogen “Mit liv – Ingen forsvarstale” spiller prins Daniel faktisk en rolle.

I et kapitel beskriver Daniel Kindberg, hvordan han midt i sin personlige krise med en straffesag hængende over hovedet i en lufthavn pludselig møder prins Daniel.

- Det viste sig, at det var prins Daniel, som kom forbi, og han fik øje på mig, og på eget initiativ kom han hen til mig, skriver Kindberg og fortsætter:

- Livvagterne så nervøse ud, men fulgte med, og han kom hen og gav mig hånden og sagde: Jag forstår, at det er hårdt for dig nu. Pas godt på dig selv.

Prins Daniel har et stort hjerte

Netop denne åbne og venlige adfærd gjorde et stort indtryk på Daniel Kindberg, som var midt i sit livs største krise og nedtur.

Ifølge Kindberg viser dette, at prins Daniel er et menneske med store kvaliteter.

Læs mere om: