30. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Flot gave til kronprinsesse Mary: Jeg har fået en unik mulighed

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For kronprinsesse Mary er det vigtigt at repræsentere det danske kongehus meget aktivt. Derfor ønsker kronprinsessen blandt andet at være en frontfigur i arbejdet for at hjælpe udsatte mennesker.

For kronprinsesse Mary er det helt naturligt at forsøge at udnytte den unikke platform, hun har som royal profil, til at gøre en forskel på så mange vigtige områder som muligt.

Kronprinsesse Mary udnytter sin mulighed

Med Mary Fonden har kronprinsessen fået en helt særlig mulighed for at arbejde effektivt for at hjælpe udsatte børn, unge og voksne.

- I anledning af Kronprinsens og mit bryllup modtog jeg en gave fra befolkningen i Danmark og Grønland – en million kroner, der skulle gå til en fond. Folkegaven gav liv til min vision om at skabe en anderledes fond, der gav noget tilbage til befolkningen – som gjorde noget for den udsatte gruppe af mennesker, som står alene, fortæller kronprinsesse Mary i en artikel på maryfonden.dk.

Derfor blev Mary Fonden stiftet

- Med stiftelsen af Mary Fonden har jeg fået en unik mulighed for at synliggøre vigtige og oversete problemstillinger og samle de rette personer om nye, innovative løsninger. Jeg valgte at stifte Mary Fonden for at etablere en platform for socialt engagement og arbejde, lyder det desuden fra kronprinsessen, der på det seneste har været med til at lancere flere nye tiltag.

Helt ny analyse

I sidste uge var Mary Fonden med til at offentliggøre en ny analyse, der for første gang samler data om ensomhed – baseret på den seneste sundhedsprofilundersøgelse.

Resultaterne er ikke overraskende i forhold til, hvad man tidligere har set, men de kalder på handling.

For eksempel er der alt for mange unge, der føler sig ensomme.

- Viden er det første skridt til forandring og handling. Derfor er det så vigtigt, at vi nu for første gang har en samlet opgørelse over ensomheden i Danmark, som vi kan bruge som baseline til at følge udviklingen. Vi håber, at analysen vil give et brugbart indspark til alle de organisationer og fagfolk, der arbejder med ensomhed, siger Mary Fondens direktør Helle Østergaard.

Læs mere om: