16. dec. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary talte til hele verden: Jeg bliver bevæget

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary var i fint julehumør, da hun deltog i en særlig markering i København.

Kronprinsesse Mary så glad ud, da hun for første gang i lang tid var på officiel opgave som markant medlem af kongehuset.

Kronprinsessen var ved en begivenhed i København med til at markere en helt særlig etårsdag for Global Refugee Forum (GRF).

Kronprinsesse Mary var veloplagt

Ved ankomsten til DRC Dansk Flygtningehjælps kontor var Mary veloplagt efter at have været i isolation på Amalienborg i en uges tid, fordi prins Christian den 7. december blev testet positiv for corona.

Det var samtidig sidste officielle opgave for kronprinsessen i december, inden jul på Amalienborg sammen med kronprins Frederik og deres fire børn.

- Glædelig jul, sagde Mary venligt til BILLED-BLADETs udsendte samt de få andre, der i overensstemmelse med de nye corona-restriktioner var til stede ved den royale ankomst

For et år siden holdt FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, et topmøde under navnet Global Refugee Forum.

Talte til hele verden

Flygtningetopmødets etårsdag blev den 15. december markeret med en digital paneldebat, som kronprinsesse Mary åbnede med en tale til et publikum over hele verden fra DRC Dansk Flygtningehjælps kontor i København.

Mary er protektor

Kronprinsessen er protektor for DRC Dansk Flygtningehjælp, som i fællesskab med UNHCR var værter ved dagens arrangementet, der blandt andet havde til formål at sætte fokus på, hvordan unge mennesker verden over er blevet påvirket af corona-pandemien.

Er ofte bevæget

- Jeg bliver ofte bevæget over at se hvor stærke deres målrettethed og drømme er, sagde kronprinsesse Mary henvendt til ungdommen, og hun havde mere på hjerte

- Uddannelse opfattes af de unge verden over som en nøgle til at bevæge sig fremad, lød det videre fra Mary.

Fornem finale

Som fornem finale på sin tale henvendte kronprinsessen sig med særlig styrke i stemmen til de hårdt prøvede unge i verdens brændpunkter.

- Jeres håb og drømme er værdifulde, I er ikke alene, og I fortjener at leve I sikkerhed og med værdighed, sagde kronprinsessen.

Læs mere om: