2. jan. 2021
Af Marianne Singer

Sådan vil prins Philip IKKE fejre sin 100-års dag

Dronning Elizabeth og prins Philip.
Dronning Elizabeth og prins Philip.
Foto: Mega
Til sommer fylder dronning Elizabeths mand 100 år og ifølge flere britiske medier har prins Philip allerede nu klare meninger om, hvordan han ikke vil fejres.

Til sommer fylder dronning Elizabeths mand, prins Philip, utrolige 100 år, hvilket mange sikkert vil synes er en god grund til at fejre stort.

Men ifølge flere engelske medier lyder det fra kilder inde fra Buckingham Palace, at prins Philip bestemt ikke ønsker, at der skal gøres noget særligt ud af det.

https://imgix.billedbladet.dk/mega690347_006.jpg
Prins Philip.
Foto: Mega

Er pensioneret

Grunden til, at prins Philip ikke ønsker opmærksomhed fra offentligheden eller på officiel vis skulle blandt andet være, at han gik på pension i 2017 og derfor føler, at han har trukket sig tilbage.

Planlægningen til prinsens runde fødselsdag den 10. juni skulle ellers have været begyndt i starten af året, men nu er det uvist, hvad der kommer til at ske.

Privat fejring

Der er dog en enkelt opmærksomhed, som prins Philip må finde sig i, nemlig det officielle fødselsdagstelegram fra dronningen, der bliver sendt til alle britiske statsborgere, som fylder 100 år. Selvom prins Philip ikke ønsker en stor officiel fejring, glæder han sig helt sikkert til den mere private fejring med familien. Og så går der lige nu rygter om, at prinsens 100 års fødselsdag bliver markeret med en fotoudstilling arrangeret af Royal Collection Trust på Buckingham Palace til sommer.

Måske en udstilling

Dronning Elizabeths 94 års-fødselsdag blev i 2020 fejret med en mindre ceremoni på Windsor Castle i stedet for den traditionsrige Trooping of Colour parade i London. Prins Philip bliver det første mandlige medlem af den britiske kongefamilie, der fylder 100 år.

Læs mere om: