Fredag, 20. november 2020 - af Malan Joensen

Her tilbringer dronning Elizabeth og prins Philip bryllupsdagen

Dronning Elizabeth og prins Philip.

Dronning Elizabeth og prins Philip. 

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Den 20. november 1947 sagde dronning Elizabeth og prins Philip ja til hinanden i Westminster Abbey.

73-års bryllupsdag er der ikke mange, der kan prale af, men dronning Elizabeth, 94, og prins Philip, 99, kan fejre sådan en den 20. november.

Normalt ville det være alletiders anledning til at invitere børn, børnebørn og oldebørn forbi til en god frokost eller middag, men på grund af eventuel smittefare og nyligt indførte skrappe restriktioner i England, må dronning Elizabeth og prins Philip sandsynligvis nøjes med at fejre dagen alene med personalet på Windsor Castle. 

Her kom de til for nogle uger siden, bekræftede kongehuset på daværende tidspunkt. Forud for dette havde de været adskilt efter sommerferien, fordi dronning Elizabeth i kraft af sit hverv som monark meget af tiden opholder sig tæt på Windsor Castle og Buckingham Palace. 

Prins Philip havde imens opholdt sig på Wood Farm ved Sandringham-godset, hvor han har holdt meget af at være, siden han gik på pension i 2017. Dronning Elizabeth tog i slutningen af oktober til Wood Farm for at besøge prins Philip, og efter nogle dage gik rejsen således i fællesskab retur til Windsor. 

Dermed var ægteparret igen forenet forud for den store engelske lockdown, der trådte i kraft 5. november - og det på samme residens som ved forårets lockdown. 

Denne lockdown, der på mange områder minder om forårets med undtagelse af at f.eks. skoler og uddannelsesinstitutioner holdes åbne, er blevet indført for at dæmme op for et stigende antal smittede i England. Indtil videre er den sat til at vare til 2. december. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden