26. mar. 2021
Af Stine Ramlyng

Troels Mylenberg afløser Lasse Sjørslev som vært på TV 2 Nyhederne

Troels Mylenberg
Troels Mylenberg
Foto: Alex Tran
TV 2's politiske redaktør Troels Mylenberg overtager nyhedsroret på TV 2 efter Lasse Sjørslev, der skal lave Go' Aften Danmark LIVE efter påske.

Omkring 1. maj vil det være slut med at se Troels Mylenbergs velkendte bogreol hjemme på Thurø i TV 2s og TV 2 NEWS’ nyhedsudsendelser. I stedet får han flot studiegrafik i TV 2s nyhedsstudie som baggrund, når han bliver en af TV 2s faste værter på Nyhederne klokken 17.00, 18.00, 19.00 og 21.30, der sendes fra TV 2 på Kvægtorvet i Odense.

Troels Mylenbergs job som politisk redaktør overtages af TV 2's politiske analytiker, 32-årige Hans Redder.

Et anker for befolkningen

- I de store nyhedsudsendelser rækker TV 2 ud til hele Danmarks befolkning. Det seneste år med corona har bekræftet mig i det afgørende i at holde fast i Nyhedernes ambition om at være et ”anker” for befolkningen – et sted, som hjælper danskerne med at overskue nyhedsstrømmen i en kompleks verden. Og jeg er enormt glad for at blive en del af det hold, som skal løse den vigtige opgave, siger Troels Mylenberg i en pressemeddelelse fra TV 2.

Jeg er ikke træt af dansk politik

Her afviser han også, at være blevet træt af dansk politik.

- TV 2 er et sted, hvor man kan udføre mange fantastiske opgaver, men hver ny opgave medfører et valg, hvor man desværre må sige nej til noget andet. Politik har fyldt mange år i mit liv og i mit journalistiske arbejde, og jeg kommer heldigvis stadig til at beskæftige mig med politik, selv om jeg ikke længere skal kommentere det. Dansk politik fylder meget i Nyhederne, og jeg håber også at blive involveret i valgdækningen på TV 2s kanaler, siger Troels Mylenberg.

Før tiden som politisk redaktør var Troels Mylenberg nyhedsvært i knap to år på TV 2 NEWS i blandt andet ’NEWS & Co.’ Nu går turen til nogle af Danmarks mest sete nyhedsudsendelser, der sendes fra TV 2 på Kvægtorvet i Odense.

Inden sin ansættelse på TV 2 var Troels Mylenberg udviklingsdirektør og chefredaktør hos Jysk Fynske Medier. Han har tidligere været leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet (SDU) og højskoleforstander i Vallekilde samt været politisk reporter eller redaktør på blandt andet Berlingske og Weekendavisen. Troels Mylenberg er ligeledes forfatter til flere bøger om politik og om journalistik – og i øvrigt også et par stykker om fodbold.

Læs mere om: