29. mar. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Corona-sikkert familietræf: Silvia og Carl Gustaf hyggede med lille Julian

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: Birger Storm
Kongeparret har været hjemme hos Sofia og Carl Philip for at se deres nye lille barnebarn prins Julian.

Allerede dagen efter prins Julian var kommet til verden, fik han fornemt besøg af dronning Silvia og kong Carl Gustaf hjemme hos sine forældre prinsesse Sofia og prins Carl Philip i Villa Solbacken i Djurgården i Stockholm, hvor også storebrødrene Gabriel og Alexander har fast base.

Specielt familietræf hos Sofia og Carl Philip

Det blev et meget specielt familietræf lørdag i Villa Solbacken hjemme hos Sofia og Carl Philip, der altså nu er forældre til tre sønner

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia nød at være på besøg his den efterhånden velvoksne børnefamilie.

Det var for kongeparret fantastisk i fred og ro at kunne lære deres lille nye barnebarn lidt bedre at kende.

Endelig mulighed for at mødes

Særligt skønt var det med et familietræf efter længere tid med stor afstand mellem de mange familiemedlemmer i den kongelige familie, der har haft stor fokus på at overholde corona-retningslinjerne.

Det gjorde de også i forbindelse med familiehyggen i lørdags.

Til konseljen, det højtidelige møde med navneafsløringen søndag formiddag på slottet i Stockholm, fortalte kong Carl Gustaf, at han havde mødt sit barnebarn prins Julian Herbert Folke, allerede om lørdagen.

Hele familien har det godt

– Hele familien har det godt, og også de øvrige brødre har sat pris på dette på en fin måde, så de tager hånd om denne lille person på bedste vis fra begyndelsen, sagde kongen, der virkede ganske rørt.

Hoffets kommunikationschef Margareta Thorgren understreger, at kongeparrets besøg til Villa Solbacken var helt privat.

– Men som kongen fortalte, så ville han og dronningen gerne se det nye lille barnebarn, og derfor besøgte de familien på Villa Solbacken i løbet af lørdagen, siger kommunikationschefen til Svensk Damtidning.

Corona-sikkert træf

Der var stor opmærksomhed på corona-stuationen i forbindelse med mødet.

– Det var på en coronasikker måde, lyder det fra kongehusets kommunikationschef, da hun kommer med en kort beskrivelse af familietræffet, og desuden bemærkes det fra kommunikationschefen, at kongeparret er vaccinerede, og at Sofia og Carl Philip har haft corona, og at alle fire derfor har en vis modstandskraft.

Læs mere om: