15. jul. 2021
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe huj-hej modtaget i Thorshavn

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethes travle program på den første dag på Færøerne, er ikke blevet kortere, fordi majestæten kom senere igang, efter dronningens sene ankomst til Færøerne. Tværtimod, så er det blot blevet mere komprimeret og travlt, så den 81-årige dronningen flyver og farer fra sted til sted, fordi man ikke vil skuffe nogen med aflysninger

Dronning Margrethe har et tæt pakket og travlt program på Færøerne, og majestæten har allerede været igennem noget af et maraton.

Det synes, som om dronningens besøg på Færøerne sker ud fra devisen, hellere et kort besøg, end slet ikke noget. Derfor skete modtagelserne hos først Lagmanden, så Landsstyret, så lagtingets formand, og derefter borgmesteren, alt sammen i et hæsblæsende tempo.

Ind imellem nåede dronningen en hurtig frokost på hotel Hafnia midt i Thorshavn, hvor der er en enestående udsigt fra hotellets konferencerum på 6. sal. Herfra kunne dronningen ikke alene se de store forandringer og den store udvikling, som byen er midt i, og som har forandret hovedstaden markant siden dronningen var her første gang i 1959 og siden har besøgt 14 gange.

Sidste gang dronningen var på Færøerne i 2016 , var majestæten med til at indvige den berømte "Byens Trappe" midt i Thorshavn og her blev majestæten også budt varmt velkommen af borgmester Heðin Mortensen, der iøvrigt også var borgmester, da dronning sidst var på besøg. Måske derfor var hans tale lidt mere hjerteligt og varm, da han talte for dronningen på byens vegne - med hele Thorshavns befolkning som tilskuere.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp0482_1.jpg
Dronning Margrethe i Thorshavn 2021.
Foto: Hanne Juul

Samtidig med god musik og korsang kunne dronningen også her nyde udsigten over Thorshavn.

For netop på det tidspunkt var der sol og lune temperaturer eller som Lagmanden udtrykte det, "I dag har vi oplevet alle fire årstider".

https://imgix.billedbladet.dk/bb-23758_1.jpg
I 2016 stod dronning Margrethe ved samme trappe i Thorshavn.
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: