2. sep. 2021
Af Malan Joensen

Dronning Margrethes nye arbejde skaber overskrifter i udlandet

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul
Monarken skal stå bag scenografien til en ny Netflix-produktion.

For nyligt blev det offentliggjort, at dronning Margrethe skal skabe scenografi til Netflix-filmen "Ehrengard", der har Bille August som instruktør.

Filmen er baseret på Karen Blixens novelle af samme navn.

At en monark således skal sætte sit kreative aftryk på en Netflix-produktion er noget, der vækker opsigt i udlandet.

Medier som Hello Magazine og The Guardian skriver begge om den talentfulde dronning, og førstnævnte kalder projektet "spændende".

Hello Magazine nævner i samme ombæring dronningens smukke illustrationer til en af de danske udgaver af "Ringenes Herre" fra 1970'erne, som blev skabt under pseudonymet Ingahild Grathmer.

Senere har dronning Margrethe kreeret scenografi og kostumer til flere forskellige balletforestillinger, blandt andet "Nøddeknækkeren", "Askepot" og "Snedronningen".

I forbindelse med Netflix-filmen "Ehrengard" udtaler dronningen således i en pressemeddelelse:

- Karen Blixens historier har altid fascineret mig - med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en billedkunstner præcis som H.C. Andersen. Men hvem er Ehrengard? Hun er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Hvordan vil gåden blive løst? Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen, siger dronning Margrethe.

Det ventes at "Ehrengard" får premiere på Netflix i 2023.

Læs mere om: