8. okt. 2021
Af Marianne Singer

Sker for første gang: Sådan har du ikke set kronprinsen før

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprins Frederik så flot og festlig ud, da han for første gang bar den fornemme kasket, han fik ved sin opgradering til generalmajor for et par år siden.

Det var et festligt og storslået arrangement, da kronprins Frederik fredag morgen overværede en imponerende militærparade i anledning af Den Kongelige Livgardes fødselsdag.

I dagens anledning så kronprinsen skarp i Hærens grønne uniform og bar for første gang den kasket, som han fik, da han blev opgraderet til generalmajor i Hæren og Flyvevåbnet i april 2015.

Se den flotte video med kronprins Frederik i skarp uniform ved militærparaden i videoen i toppen af artiklen

Stor fødselsdagsfejring

Det var på flere måder et usædvanligt arrangement - både fordi det kun er anden gang, at kronprinsen deltager i den festlige fejring og fordi der ikke plejer at være så stor en militærparade ved begivenheden.

Det er normalt altid dronning Margrethe, der overværer livgardens fødselsdag, som skulle have fundet sted i sommer, men blev udskudt til nu på grund af coronakrisen.

Dronningen er i disse dage på officielt besøg i Grønland og derfor overtog hendes ældste søn opgaven på Livgardens Kaserne i København fredag.

Læs mere om: